Plaques fotovoltaiques en residencial

La instal·lació de plaques fotovoltaiques és una millora per l’estalvi econòmic individual i per assolir uns edificis energèticament més eficients.

 

Un dels objectius que tenim des d’AmatZonia és ajudar als propietaris a assolir uns edificis energèticament més eficients, essent una de les vies per aconseguir-ho les Energies Renovables, en concret les instal·lacions de plaques fotovoltaiques.

 

Aquestes són obres de millora molt necessàries tant per estalvi econòmic individual com per la mitigació del canvi climàtic amb la producció d’energia verda.

 

El Parlament de Catalunya va aprovar el Decret Llei 28/2021, de 21 de desembre, de modificació del llibre cinquè del Codi Civil de Catalunya, per tal d’incorporar la regulació de les instal·lacions per a la millora de l’eficiència energètica o hídrica i dels sistemes d’energies renovables en els edificis sotmesos al règim de propietat horitzontal. Els objectius, en el referent a les instal·lacions d’autoconsum són:

  • Els acords relatius a l’eficiència energètica dels edificis s’aproven per majoria simple.
  • Possibilitat de finançament per part de la comunitat per a fer front a les despeses derivades de l’execució de les obres.

 

Els Tipus d’instal·lacions més habituals són:
  • Individuals en habitatges unifamiliars.
  • Col·lectives en habitatges plurifamiliars, proporcionant energia a serveis comuns i veïns.

Recordem que les instal·lacions fotovoltaiques es poden fer combinades amb una coberta verda, podent donar una nova vida a la coberta del nostre edifici, moltes vegades una zona que tenim poc en compte i que ens dona moltes possibilitats.

 

És important remarcar que en tots els casos es necessita un estudi ajustat a les necessitats reals, ja que com més s’ajusti l’autoconsum, més estalvi es generarà i més ràpidament s’amortitzarà la instal·lació.

Cubiertas verdes
Font MANNI GROUP
Els principals beneficis d’una instal·lació d’autoconsum són:
  • Aconseguir un estalvi energètic i econòmic reduint l’import de la factura.
  • Gestionar la mateixa energia.
  • Facilitar l’accés al vehicle elèctric amb energia km 0.
  • Reduir les emissions del sistema convencional.
  • Disminuir la dependència energètica exterior.
  • Lluitar contra el canvi climàtic i millorar de la qualitat de l’aire.

 

Hi ha també diferents tipus d’ajuts importants a tenir en compte:
  • Bonificacions de l’IBI dels Ajuntaments – el municipi poden arribar a cobrir el 100% del cost de la instal·lació.
  • Ajuts ICAEN (Institut Català de l’Energia) – convocatòria oberta, però sobrepassada la dotació

També es pot fer la instal·lació com a part de les actuacions a fer per a la rehabilitació en eficiència energètica amb Fons Next Generation, com us expliquem al nostre bloc sobre aquests Fons.

 

Des d’AmatZonia us assessorarem de la millor alternativa per casa vostra per tal de produir energia per autoconsum, tot aprofitant tots els avantatges que comporta.

 

Vols conèixer més sobre Amat Immobiliaris i els serveis que oferim? Fes clic aquí.

 

T’ha agradat l’article? Comparteix-t’ho!