Reflexions post Meeting Point, i més

He trigat més de l’habitual a fer aquest darrer Diari del Canvi ja que esperàvem valorar els resultats del Meeting Point del mes d’octubre i conèixer les últimes decisions de l’Administració que tant afecten al sector.

Aquest passat Meeting Point ens ha produït sensacions contradictòries. Per una banda, és veritat que el BMP feia molt de goig ja que la disposició dels estands era diferent dels altres anys i pensem que es veien més. A més, han estat més grans i lluminosos. Es veu que anem a millor! Per altra banda, els panells del Simpòsium han estat molt interessants i, al ser un dia menys, ha permès concentrar millor els esforços.

Com sempre hi ha dos “Meeting Point”: el professional i el del gran públic. Els dos dies de saló professional han sigut de moltíssima activitat, de moltíssimes relacions, i per nosaltres han estat molt profitosos. En canvi, els dos dies destinats al gran públic han estat més fluixos que d’altres anys, ja que hi ha hagut menys visites. Si ho analitzem des de el punt de vista comercial, la reflexió és que avui en dia potser té menys sentit pels possibles demandants anar a una fira. Què hi troben? Concentració d’oferta quan també hi és a les webs immobiliàries i als portals? Tot i així, avui podem dir que hem fet tres vendes sorgides directament del BMP.

També per nosaltres, per AMAT, va ser l’espai on vam poder presentar dues innovacions:

  • GreenDEX, es tracta d’un indicador verd que relaciona habitatge i salut. Amb el GreenDEX i el GreenMAP informem en tots els immobles que comercialitzem a la ciutat de Barcelona de la quantitat i la qualitat del verd que tenen al seu entorn. Des del nostre punt de vista, l’existència de zones verdes a l’entorn d’un habitatge millora la salut mediambiental i el benestar de les famílies.

De moment som els únics que hem fet aquesta aposta per informar als nostres clients, però esperem que la resta del sector s’hi vagi sumant a poc a poc!

  • La nova normativa del 30% d’habitatge social

Desprès de mesos de parlar-ne, d’omplir planes i planes dels mitjans d’informació, el passat 5 de desembre hi va haver acord entre l’Ajuntament i la Generalitat. Segurament podríem arribar a estar d’acord amb el fons però segur que no ho estem amb les formes.

Caldrà temps per valorar-ne les conseqüències pel sector immobiliari i també els beneficis socials però com a primera reflexió ens criden l’atenció varies coses:

  • Que un tema tan important i transcendent com aquest s’aprovi a 6 mesos de les eleccions municipals.
  • Que no hi hagi hagut un gran debat. Curiosament hi ha hagut debats a posteriori de l’aprovació per l’Ajuntament.
  • Que el llindar on sigui necessari l’aplicació d’aquesta normativa sigui 600 m2
  • Que s’imposi aquesta càrrega als promotors com a conseqüència d’haver estat l’Administració incapaç d’aconseguir una col·laboració publico-privada per desenvolupar habitatge social, com existeix en temes d’ensenyament i sanitat.

Ens preocupa el tema, com ens ha preocupat històricament la manca d’habitatge de lloguer a Barcelona i la desconfiança, també històrica, en relació al sector immobiliari! (… i mai hem estat Promotors).

Immaculada Amat

Presidenta Amat Immobiliaris

0 Read More

Propietats Greendex

La setmana passada vam presentar al Barcelona Meeting Point una eina innovadora al sector immobiliari: l’índex verd GreendexAquest indicador surt reflectit a la nostra web als immobles de la ciutat de Barcelona per tal que els nostre clients puguin tenir un punt més de referència a l’hora de decidir-se per comprar o llogar.

L’escala que utilitzem, de l’1 al 5, indica el grau d’aquest índex. Al tractar-se d’immobles a la ciutat de Barcelona, la majoria es troben entre el G4 i G5.

A continuació mostrem uns exemples dels immobles amb el seu índex.

 

G5: Immobles que gaudeixen d’un entorn menys verd

 

24036 Pis en finca seminova de l’any 2007

 

 

 

23830 Pis en finca del 1834 completament rehabilitada

 

 

 

G4: Immobles que gaudeixen d’un entorn més verd que l’índex G5

 

24961 Finca clàssica rehabilitada a Poble Sec 

 

 

24109 Obra nova a prop de l’Hospital de Sant Pau

 

0 Read More

Greendex, un valor afegit pels nostres clients

Una de les característiques que diferencia la nostra empresa de la resta del sector és la importància que donem a la innovació. Per nosaltres, apostar i invertir en innovació és un valor afegit als nostres serveis i, per tant, repercuteix directament en la satisfacció dels nostres clients.

En aquests moments i, aprofitant l’arribada del Barcelona Meeting Point per fer-ne la presentació, a Amat apostem per un nou concepte innovador: l’índex GreenDex.

Els espais verds han estat focus de nombrosos estudis que demostren que el contacte amb els entorns naturals es relaciona amb la salut i el benestar de les persones i confirmen que es pot millorar. L’existència de zones verdes millora la captura de CO2, el que incideix en la salut mediambiental, mitigant la contaminació atmosfèrica de les ciutats i, a més, proporciona un menor consum energètic. És per això que la localització de l’habitatge és on posar el focus d’atenció ja que influencia molts aspectes a nivell vital.

GreenDex és un indicador de la quantitat de verd al voltant dels habitatges. Per tot l’esmentat anteriorment, una eina molt important a l’hora de decidir-se per adquirir un immoble. Per altra banda, a més de la quantitat de verd, és important conèixer la qualitat del mateix.

Per això, el sistema GreenMap facilitarà als nostres clients la visualització de la qualitat de la vegetació al voltant del seu futur habitatge.

Com dèiem, disposar d’aquesta visualització és un valor afegit per l’usuari i, a partir d’ara, ambdós es podran consultar a la nostra web.

0 Read More

Noves tendències al mercat immobiliari

Aquest mes ja poden trobar el nostre Informe de Mercat del 1er semestre de 2018 aquí, on expliquem com ha anat el mercat immobiliari, sempre en funció de les nostres dades i les nostres operacions. Voldria ara avançar quines tendències veiem pels propers mesos a Barcelona i entorn:

Estabilitat en els preus de lloguer

Des de principis d’any tenim bastant clar que els preus de lloguer han tocat sostre. Ho venim dient des de fa temps; els preus van molt lligats als sous i quan una família ha de destinar gairebé un 40% del seu sou a pagar el lloguer indica que hem arribat al límit. I això va passar a finals de l’any 2017.

Creixen les renúncies de contractes de lloguer abans del seu venciment

És curiós que mentres als mitjans es parla que la majoria dels inquilins tenen greus problemes per renovar els contractes de lloguer al seu venciment, a la nostra empresa però no és així i no crec que els nostres clients siguin diferents a la resta del mercat. El 50% dels nostres inquilins renuncien al contracte abans. Hem tingut especial interès en esbrinar perquè i ens hem trobat dos motius bàsics: perquè han comprat o perquè no poden continuar assumint el preu de la renda.

S’alenteixen els ritmes de venda

És veritat que portem gairebé dos anys venent molt, a uns ritmes molt bons; que els promotors han pujat els preus i hem continuat venent; però aquesta tendència ha variat una mica en els últims mesos. Venem i venem bé, però més pausadament i això no és dolent. Sempre hem pensat que el que cal és compassar el mercat, que no hem d’oblidar que els preus de venda també van relacionats amb la capacitat d’endeutament dels clients a través de l’hipoteca i que aquesta capacitat va lligada als sous, i al nostre país els sous han pujat molt poc. Per això, ens sorprenen les declaracions de determinats actors del mercat immobiliari que, quan els mitjans els hi pregunten si hi ha marge per pujar preus la resposta és que sí “…perquè encara no hem arribat als preus del 2007!” Com si això fos l’axioma! Nosaltres entenem que els preus pujaran fins on els compradors puguin assumir doncs estem segurs que les entitats financeres seran molt més curoses que abans de la crisi.

Promotors i fons interessats en el lloguer

 Feia molts anys que no vèiem tant d’interès en promoure per llogar i això és bo. Al mercat falten molts pisos per destinar al lloguer. Estem molt lluny encara dels estàndards europeus. Cada vegada que s’anuncia que s’instal·larà a Barcelona una nova macro-empresa i que vindran un munt de treballadors de fora, nosaltres ens preguntem: i on viuran?

Cal fer polítiques públiques amb molta més rapidesa que fins ara i, sobretot, cal facilitar que els privats puguin invertir en immobles pel lloguer amb totes les garanties i seguretats jurídiques. Cal canviar la visió dels fons privats com simples especuladors i veure’ls com uns possibles partners.

Nosaltres veuríem bé que hi haguessin beneficis fiscals pels propietaris que fan contractes de lloguer de més de 5 o 10 anys, etc. Segurament amb aquets tipus de contracte resoldríem un problema del que ningú parla: el problema dels propietaris de pisos, amb unes pensions i ingressos cada vegada més petits, als que vendre el seu pis de propietat i anar de lloguer seria una molt bona opció. Els hi cal tan sols que tinguin l’oportunitat d’uns contractes a llarg termini, que no els hi calgui patir pel futur.

Com sempre, en apropar-se les eleccions municipals, fer obres i inauguracions és un no parar. Aquesta tendència és històrica però no per això ens deixa de sorprendre.

Immaculada Amat

Presidenta Amat Immobiliaris

0 Read More

Quina és la diferència entre valoració i taxació?

En moltes ocasions hi ha una confusió entre valoració i taxació sobretot en el moment en què volem comprar o vendre una propietat. Encara que ambdues accions serveixen per conèixer el valor d’un immoble, hi ha diferències substancials que creiem que cal definir. Vols conèixer la diferència entre valoració i taxació?

Principalment i, resumint en poques línies, la diferència principal és el seu valor legal.

Valoració

La característica més important de la valoració és que estableix de forma orientativa el valor de la propietat sense necessitat de visitar l’immoble. Les dades cadastrals del mateix ja ofereixen el seu valor objectiu. Per això, hi ha valoracions en línia que simplement omplint un formulari determinen el seu valor. En no ajustar-se a un procediment normat no tenen valor legal.

Taxació

La taxació, en canvi, és un certificat legal per a la valoració i es realitza amb una metodologia concreta que compleix la normativa legal. La mateixa l’ha de realitzar un arquitecte o tècnic certificat, que assigna un valor a l’habitatge mitjançant un barem oficial objectiu (ECO / 805/2003).

Coneixent això, el client farà una valoració o taxació depenent de les seves necessitats. Generalment, la valoració es realitza de forma habitual per posar a la venda la propietat mentre la taxació té altres finalitats.

La taxació la necessitem fer per sol·licitar una hipoteca, per la repartició d’una herència o repartiment de béns.

Així doncs, si ens cal conèixer el valor de l’immoble de manera oficial serà necessària una taxació, si volem conèixer el valor a nivell personal ens bastarà una valoració.

0 Read More
AVUI ES
PORTEM DIES A PROP DE TU