Què és el GreenDEX?

Ja fa temps que disposem del GreenDEX a la majoria de les ciutats on tenim immobles. I aquest passat setembre va arribar a un dels nostres llocs claus: Sant Cugat. Ara ja tenim gairebé el 100% dels nostres immobles coberts pel GreenDEX. Però [...]

0 Read More

Què és el GreenDEX?

Ja fa temps que disposem del GreenDEX a la majoria de les ciutats on tenim immobles. I aquest passat setembre va arribar a un dels nostres llocs claus: Sant Cugat. Ara ja tenim gairebé el 100% dels nostres immobles coberts pel GreenDEX. Però potser cal aclarir alguns conceptes que encara no queden del tot clars.

Què és el GreenDEX, com és calcula i per a què serveix?

Per contestar totes aquestes preguntes hem contactat amb els creadors del GreenDEX, l’empresa catalana StarLab, i ens han explicat a través d’un vídeo els dubtes que poden aparèixer i com es va crear.

StarLab ens va brindar l’oportunitat de mesurar, amb aquest índex, la qualitat i quantitat de vegetació al voltant dels immobles. D’aquesta forma podem dotar de més valor a les llars que tenim i, així, els nostres clients poden valorar la qualitat de vida que es pot tenir a cada propietat en relació la seu voltant.

Tal i com expliquen al vídeo, el GreenDEX es calcula amb una ratio de 100m al voltant de l’habitatge mitjançant imatges de satèl·lit d’altra resolució, mesurant la coberta verda i integrant-ho tot als mapes d’índex coneixent el tipus de vegetació. A més a més, es va actualitzant a temps real per si pot haver-hi canvis. Però la cosa no es queda aquí sinó que de cara a un futur StarLab està treballant per poder valorar la qualitat de l’aire i del trànsit que hi ha al voltant de cada propietat.

El símbols que fem servir per marcar l’escala de valoració del GreenDEX són números del 1 al 5, sent el 1 el màxim de vegetació i el 5 sent el valor més baix.

I la millor forma de poder veure aquest índex de vegetació a cada ciutat és a través del GreenMap que podeu trobar al costat de les descripcions de cada immoble de la nostra web centrant-se en la zona de la població on està ubicat.

Gracies a l’aplicació de la tecnologia del GreenDex i la informació que ens proporciona, fa 1 any que vam rebre el premi Most Innovative Marketing Technique (premi a la tècnica de màrqueting més innovadora) que lliura Luxury Real Estate des dels Estats Units on es reuneixen empresaris del sector de més 70 països diferents.

0 Read More

L’Eixample Esquerra el millor barri del 2020

No fa gaires dies que des de la revista Time Out Barcelona van fer una enquesta per saber quins eren els millors barris del món basant-se en les opinions dels locals i consultant experts de les diferents revistes Time Out d’arreu del món. I és que aquest 2020, els nostres barris han adquirit una nova dimensió pel confinament que han passat moltes de les ciutats, fet que ha obligat a la gent a viure més a prop del seus veïns.

Hi ha barris i comerços que durant aquest temps s’han reinventat, i això ha fet que molta gent redescobrís el barri on viu i als seus veïns fent pujar la seva satisfacció. Després de tot això i recopilant la informació de l’enquesta, el barri que ha resultat estar a dalt de tot de la llista ha resultat ser l’Eixample Esquerra de Barcelona. Es va tornar un barri amb molta energia positiva a través dels balcons organitzant esdeveniments entre veïns, es van crear xarxes de suport, alguns comerços i restaurants va oferir descomptes per tal que tothom pogués passar molt millor el confinament.

Si ara algú, després de saber això, té en ment anar a viure cap allà us volem ensenyar alguns del pisos que hi tenim perquè pugueu viure aquest ambient meravellós.

27032- Fantàstic pis a l’Eixample Esquerra

És un pis de segona mà de 135m2, 3 habitacions, 3 banys i terrassa ubicat a una finca senyorial del 1906. L’han reformat i han rehabilitat alguns elements originals a la vegada que han introduint materials moderns de màxima qualitat.

26921- Sensacional àtic d’alt standing

Aquest àtic dúplex de 275m2 amb 6 habitacions i 5 banys té una terrassa espectacular a la planta superior amb unes vistes magnífiques de la ciutat. A més a més, a tot l’habitatge hi ha grans finestrals que donen molta llum a l’interior durant tot el dia. La finca on està ubicat va ser construïda al 1990 i té servei de consergeria i pàrquing.

0 Read More

Seguim!

Han acabat les vacances i “com que el món no s’atura… seguim!

Seguim envoltats d’incerteses, de preocupacions, de pors… però a la vegada seguim donant el millor servei possible en cada moment, seguim volent créixer, seguim apostant pel futur, seguim plens de ganes, noves idees i il·lusions, seguim amb un gran equip de més de 80 professionals.

Seguim pensant i treballant per una Barcelona i pel seus voltants, que són molt bonics malgrat que ara ens entristeixi la quantitat de locals comercials, hotels tancats etc. Quants negocis i, sobretot, quants llocs de treball perduts! Això és el més preocupant!

Creiem que és l’hora de fer un gran esforç per les persones, evidentment, però combinar-ho amb un gran esforç per la Ciutat: per posar-la guapa, neta, segura, atractiva, amistosa, fàcil… Tenim la sensació que de cop veiem una ciutat decadent, bruta, amb guixades diàries, més abandonament, més ocupació, i això no pot ser. La crisi és de tal abast, ha afectat a tants països, que totes les ciutats lluitaran per ser les primeres en recuperar-se i en aquesta lluita no podem quedar endarrerits, ens hi juguem massa! Veurem la visió i el compromís del govern i de les diferents administracions.

I com que hem seguit, podem explicar-vos com hem vist el sector en aquets dos últims mesos, juliol i agost, com sempre, des de la nostra experiència:

Comercialització-venda

 • S’han escripturat 19 habitatges d’obra nova, venuts ja fa temps sobre plano, i tan sols hem tingut 2 renúncies: una d’un client lligat al sector de la restauració i l’altre per malaltia greu.
 • S’han fet 26 vendes d’obra nova, una xifra un 12% més alta en relació a l’any anterior. Ara bé, si agafem les dades des del gener fins a l’agost d’aquest any i les comparem amb les del mateix període de l’any anterior s’ha fet un 38% menys en el global d’operacions. Cal recordar que vam estar 3 mesos sense fer visites i conseqüentment no podíem tancar operacions.
 • En el cas de la segona mà i el luxury han augmentat els números d’operacions, degut a que immediatament després del confinament va créixer la demanda de cases a fora de la Ciutat Comtal i d’habitatges amb terrassa.
 • Fins a dia d’avui no ha estat més complicat aconseguir una hipoteca.

Comercialització-lloguer

Ens passa el mateix que en el cas de la comercialització-venda, en els dos mesos de juliol i agost s’han fet un 12% més de operacions que el mateix període de l’any anterior, però en quant al global des del gener hi ha un 5% menys que l’any passat.

Patrimonial Lloguer

 • S’ha aconseguit mantenir la morositat molt controlada, hem passat d’un 0,85% que teníem fins al març d’aquest any, a un 1,63% que tenim actualment; és poca en relació a la mitja del sector, però hem doblat.
 • Les re-negociacions de les condicions contractuals han representat un 15% de la cartera, la major part estem parlant de locals de negoci, i s’ha arribat a un acord en el 93% dels casos.
 • I les rescissions voluntàries de contractes de lloguer estan al mateix nivell de l’any 2019.

Patrimonial Comunitats de propietaris

 • La morositat a Comunitats és, fins al 31 d’agost, d’un 6,4%, ha augmentat percentualment un 33%.
 • El què sí ha augmentat molt han estat les incidències, majoritàriament per temes de convivència ocasionats per les restriccions imposades pel COVID-19 i per les dificultats durant els primers moments del confinament de trobar industrials per anar a resoldre els temes més urgents.
 • Cal remarcar que s’han portat a terme 28 reunions online de comunitats de propietaris, i totes les de juntes per fer seguiment. Feia anys que ho intentàvem i no ens en sortíem, ara ha estat el moment!

Consultoria

 • En l’àrea d’inversions hi ha hagut una certa aturada però no ha caigut cap de les operacions en marxa.
 • I en l’àrea de consultoria fiscal i jurídica, han augmentat els expedients. En el cas de fiscal perquè ha augmentat els números de rendes i patrimoni, i en el cas de jurídica perquè s’han gestionat, malauradament, més herències, efecte directe del COVID-19. Des d’aquí el nostre condol i acompanyament a totes les famílies que han perdut un esser estimat.

De nou agrair a proveïdors, col·laboradors, professionals externs i al nostre equip que ha fet el possible i l’impossible per poder continuar amb l’activitat.

Per últim, quina tendència veiem en quant als preus? És la pregunta que es fa tothom avui; la nostra visió és que els preus es mantindran amb algun reposicionament a la baixa en aquells casos en que en les nostres valoracions ja taxàvem per sota de les expectatives dels propietaris. Tot i així, estem en moments tan incerts.

Som conscients que per a quasi be tothom venen temps difícils, que en el nostre sector ja ho són i segurament ho seran més, però som positius, creiem que tota la societat està prou sensibilitzada per fer un esforç extra per tirar endavant, seguirem i ens en sortirem!!

Immaculada Amat

Presidenta d’Amat Immobiliaris

0 Read More

Reunions telemàtiques de comunitats durant el confinament

Durant les setmanes de confinament el nostre Departament de Comunitats no va aturar-se ni un moment tot i estar treballant des de casa. El fet que tothom hagués de passar gran part del seu temps a casa, l’ús d’espais comuns i les tempestes que vam tenir van fer que haguéssim de seguir gestionant les incidències que anaven sortint durant aquelles setmanes a les comunitats, a més de fer algunes reunions de comunitat també pendents.

La millor manera de solucionar tot això va ser fent les reunions de forma telemàtica. És exactament el mateix que una reunió presencial, però millor i més ràpid, perquè afavoreix la conciliació i es guanya temps. Es connecta tothom qui té permís per estar a la reunió de comunitat, i al ser a través d’una pantalla és més molt més fàcil perquè t’estalvies el temps dels desplaçaments fet que provoca que hi hagi més gent connectada. Podia ser que el primer cop costés agafar la dinàmica, però un cop s’agafava tot era bastant fàcil, i han resultat ser reunions molt productives, sobretot en comunitats petites. Fer-ho d’aquesta forma ens ha facilitat molt la feina; la comunicació és més ràpida i és més fàcil de quadrar les dates.

Per altres consultes més concretes sempre teníem el mail i el telèfon disponibles, ja que no podíem, i encara no podem, rebre a tothom a les oficines si no es tracta un tema molt especial i que el gestor decideix donar cita prèvia.

Ara que hem introduït aquesta eina de treball amb els propietaris no volem pensar en descartar-la, ja que ens ha sigut molt útil. Podem fer reunions sense que hagin de ser 100% presencials, són més productives i ens estalviem els desplaçaments.

 

0 Read More

Els números del mercat immobiliari fins ara

Divendres vam presentar el nostre Informe de Mercat del 2019 a la premsa de forma online i, a més a més, vam aprofitar per mostrar també el nostre informe sobre la Gestió de la Crisi COVID  i explicar els números actuals ja que la situació a variat respecte l’any passat i no tenia sentit parlar només dels números del 2019, sabem que la situació actual inquieta a tothom. Per aquest motiu hem volgut explicar molt bé com està el mercat actualment.

Un total de 25 persones es van connectar pendents de les dades mentre el Director General d’Amat Immobiliaris, Guifré Homedes Amat, anava explicant i desglossant les dades i contestant les preguntes dels periodistes assistents.

Centrant-nos en el que portem de 2020, el 1r trimestre, abans de la COVID-19, l’any va començar amb força. Teníem de mitjana 34 nous contractes de lloguer i 26 vendes al mes, un 13% més si es comparava amb el 2019.

Però amb l’impacte del coronavirus aquesta dinàmica es va trencar. Durant la primera setmana de confinament van caure un 80% els contactes i es van reprogramar les visites pensant que estaríem menys temps a casa. El teletreball no va suposar cap problema, ja que als 2 dies ja estàvem treballant des de casa al 100%.

En canvi, vam avançant-nos creant un marc de negociació per oferir solucions a propietaris i llogaters en quant a les rentes, la resposta del propietaris va ser molt bona ja que “tots han remat molt per ajudar als llogaters perquè no marxin” confessava Homedes. Vam tenir un total de 247 peticions, un 13% de la nostra cartera, sent un 9% en habitatges i un 38% en locals. Tot aquest procés, per part de l’equip de Patrimoni, va suposar una càrrega emocional i un treball molt intens. Per part de l’equip de Comunitats també ha hagut de gestionar conflictes de les zones comunes com les piscines, urgències o desperfectes que van causar les fortes pluges d’algunes dies. Tot això s’ha seguit fent a través de trucades, mails i fins i tot hem introduït la video-trucada amb el propietaris per poder fer reunions.

Aquestes 9 setmanes van ser un moment de ‘no-mercat’, la oferta, la demanda i les operacions es van congelar, intentant aguantar-les fins que es poguessin fer visites, ja que “pots fer un 80% de la feina de forma digital, però has d’acabar rematant la feina físicament amb les visites”, explicava el Director General. Tot i el moment de ‘no-mercat’, el confinament ens va agafar en el moment d’entregar 2 promocions i fer les escriptures dels immobles, i per poder-ho fer “s’ha viscut situacions molt dantesques”.

Amb l’arribada de l’inici de la desescalada i les fases de reobertura, va ser quan vam començar a poder fer visites i vam tenir una entrada molt alta d’interessats tant en venda com en lloguer. De les operacions de lloguer que hi havia en marxa abans del confinament, un 25% de totes ells van caure, però com a contrapartida els contractes de lloguer s’estan tancant molt ràpid.

Moltes de les noves peticions que estan arribant són persones que vol sortir de les ciutats i busquen tenir terrasses, jardins i llum natural a casa. A més a més, amb l’entrada forçosa del teletreball, també estem comprovant que els despatxos “són una habitació que havia perdut interès en els últims anys i ara ha guanyat molt valor” raonava el Director d’Amat i afegia que també guanyaran importància els espais amb diferents usos.

Des de l’inici de la desescalada fins a divendres passat, 19 de juny, quan es van presentar aquestes dades hem fet 17 vendes i 36 contractes de lloguer, tot i això Guifré Homedes preveu que “l’eufòria comercial que estem vivint aquestes setmanes afluixarà”, però que l’escenari és molt diferent al que passava al 2008.

En quant al preus de la venda de segona mà, de moment no estem veient cap tendència ni a l’alça i a la baixa, en el cas de lloguer, encara es aviat per veure-ho, i en els habitatges d’obra nova “no esperem cap baixada, perquè la venda està molt avançada i entenem que els promotors no baixaran els preus”. Tot i aquestes dades Homedes explicava que “si no hi ha oferta és molt difícil que baixin els preus, però si a la gent li baixen el salari és molt complicat que puguin pagar i llavors s’hauran de baixar preus; ens falta perspectiva per veure què passarà”.

Les previsions que tenim del 2020 han canviat respecte el que veiem a finals 2019, i ara preveiem que vendrem un 40% menys i llogarem un 20% menys, aquesta baixada sobretot vindrà donada pels mesos d’inactivitat. Tot i aquestes dades, cada setmana hem d’anar revisant les previsions per ajustar-les una mica millor.

0 Read More
AVUI ES
PORTEM DIES A PROP DE TU