La Llei d’arrendaments urbans permet fer el que vulguem a l’hora de llogar un pis?

Primer de tot haurem d’aclarir que no tenim una nova llei d’arrendaments urbans, sinó que la llei 4/2013 és una llei de mesures de flexibilització i foment del mercat de lloguer d’habitatges. Per tant, ara conviuen amb aquesta llei la llei d’arrendaments de 1994 i la llei d’arrendaments de 1964, on han quedat derogats articles determinats però subsisteixen d’altres.

Dit això i,  tot i que parla de flexibilització i és cert que és molt més flexible, acaba igualment regulant alguns temes com, per exemple, la durada mínima.

De fet, el que ha fet aquesta nova llei és modificar l’ordre de prelació de manera que primer es tindrà en compte sempre el pactat entre les parts en el contracte, després el que digui la llei d’arrendaments en el seu Títol II i, supletòriament, el codi civil, quan fins ara teníem primer la llei, després el contracte i, finalment, el codi civil.

Tot això només vol dir una cosa, i és que el contracte passa a ser a partir d’ara la peça clau de tota la relació amb l’inquilí, ja no podrem pensar que ja ens ho arreglarà la llei, si no ho preveu el contracte podem tenir greus disgusts.

Per tant, un bon contracte és la clau de tot futur arrendament.

0 Read More

Dos dies i dues celebracions cabdals per Amat

Aquesta setmana ha estat molt intensa a Amat Immobiliaris. Els passats 10 i 11 de juliol hem celebrat dos esdeveniments cabdals per a la nostra empresa que han confluït aquest 2018.

Per una banda, el 70è aniversari de la fundació d’Amat Immobiliaris i, per l’altra, la inauguració de la nova seu corporativa a Barcelona.

El gran nombre d’assistents, més de 200 finalment, ens va obligar a organitzar l’acte dos dies seguits per tal de donar cabuda a la demanda d’assistents entre autoritats, clients, col·laboradors i amics que no es volien perdre l’esdeveniment.

Ha estat l’oportunitat perfecta perquè tothom pogués visitar les nostres noves oficines a Via Augusta 3, que passen a ser la nova seu corporativa d’Amat, i també la de dedicar un últim reconeixement públic a la primera generació, la nostra àvia Concepció Amigó, que ens va deixar al setembre del 2017 i es va fer càrrec d’Amat Immobiliaris des de la mort del seu marit i fundador Joan Amat. L’acte ha estat conduït per la tercera generació que, des de gener del 2018, dirigeix l’empresa.

Com sempre fem en qualsevol acte que organitzem, la cultura ha estat una de les parts més destacades. Aquest cop hem comptat amb dos recitals extraordinaris. El primer dia ens va enamorar la veu de Gemma Humet, acompanyada del músic Toni Xuclà, i el segon dia ens va emocionar la fusió entre poesia i música flamenca conduïda per Silvia Bel.

Esperem que aquests recitals hagin estat del gust de tots els assistents i, una vegada més, els agraïm la seva companyia i suport en aquests moments tan importants per la nostra història com a empresa familiar.

GALERIA DE FOTOS

Guifré Homedes Amat

Director General

0 Read More

Bústies intel·ligents arriben a Barcelona

Les bústies intel·ligents arriben als nous habitatges per quedar-s’hi. Una empresa espanyola ha desenvolupat un projecte per tal d’ajudar a despreocupar-se a aquelles persones que passen gran part del dia fora de casa i esperen paqueteria. Ara és el paquet qui espera el receptor.

Mitjançant bústies codificades i una aplicació mòbil l’usuari pot recollir la seva comanda fàcilment al seu propi edifici el que optimitza els processos d’entrega i redueix considerablement el temps d’espera del receptor ja que amb una bústia regular el destinatari que no es trobés a casa en el moment d’entrega havia de desplaçar-se al punt de recollida més proper, el que solia allargar el temps de recepció.

El sector immobiliari està incorporant cada vegada més tecnologia i aquest nou sistema s’està convertint en un valor afegit ja que poc a poc s’està integrant en els nous edificis.  Les antigues bústies deixen pas a un nou model que s’adapta al comportament dels compradors que cada vegada realitzen més compres per internet.

A més, les bústies són personalitzables en mida i color i s’adapten a l’estil de cada edifici per tal de no trencar amb el disseny.

És, si més no, una bona solució al ritme de vida actual i servirà per millorar-lo.

0 Read More

5ena Jornada de la Comissió Internacional de FIDEM: Estats Units

Dimecres 6 de juny va tenir lloc la 5ena Jornada de la Comissió Internacional de FIDEM, dedicada enguany als Estats Units d’Amèrica, amb el tema “Si vols exportar a EUA t’obrim les portes” on Joana Amat, Consellera d’Amat Immobiliaris, va assistir com a Presidenta de la fundació. L’acte va comptar amb el Cònsol General dels Estats Units d’Amèrica a Barcelona, Marcos Mandojana, i amb professionals com Raquel Sans, periodista de TV3, que va moderar les ponències de la nit; Aina Juliol, Presidenta & CEO de PGI Engineering; i Bernat Palau, Partner & CEO del Grup Netmind.

El Cònsol va centrar la seva presentació en la baixada d’impostos del Govern d’Estats Units per la qual la inversió als Estats Units ha de ser molt més atractiva. Els ponents assistents van explicar la seva experiència i oferir als empresaris i empresàries assistents les eines per facilitar l’exportació dels seus serveis o productes als Estats Units.

La ponent Aina Juliol va exposar la seva experiència de 13 anys d’implementació de la seva empresa a Miami com a punta de llança per després fer el pas a 14 països més. El seu primer fracàs per després aixecar-se i muntar una empresa més puntera encara en un país que dona segones oportunitats.

Bernat Palau, per la seva banda com a CEO d’una empresa consultora i formadora tecnològica, va compartir la seva vivència, absolutament diferent a la de Juliol, en quant a integració al món americà.

Ambdues intervencions van donar una visió absolutament pràctica de com es treballa, de quina actitud es valora i quins poden ser els millors partners per l’aventura d’internacionalitzar-se via Estats Units.

L’acte el va tancar la Raquel Sans, que va explicar la seva experiència com a redactora de TV3 durant 4 anys a Washington, com a periodista, com a mare i ciutadana que es volia entregar totalment al món local.

0 Read More

“Lloguer, compra o marxar?”

El passat 31 de maig, Immaculada Amat, Consellera d’Amat Immobiliaris, i José Garcia-Montalvo, catedràtic del departament d’economia i empresa de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, van oferir una conferència a l’Ateneu Barcelonès sota el títol: Els pisos a Barcelona: Llogar, comprar o marxar?

Preguntes com: Com resolem el problema actual de l’accés a l’habitatge? Hi ha una nova bombolla immobiliària a Barcelona? Fer habitatges als baixos és una solució o buidarà els barris de comerços i incrementarà la inseguretat? Cal construir més habitatge públic de lloguer o també afavorirà l’increment de preus? Es van posar sobre la taula per tal de poder resoldre la incògnita que hi ha sobre el mercat barcelonès actual de lloguer.

L’economista García-Montalvo va analitzar el mercat immobiliari des d’un punt de vista generalista, tenint en compte la seva evolució en els últims 10 anys per poder fer una aproximació del seu futur

Per la seva banda, Imma Amat va explicar amb detall com s’ha comportat el sector el 2017,  tant en lloguer com en venda, sempre basant-se en números reals i transparents d’Amat Immobiliaris amb els que es van il·lustrar els problemes del lloguer a la ciutat de Barcelona, segurament “el problema més gran que tenim avui com a societat” va afirmar, així com les possibles solucions que es podrien portar a terme.

La manca de producte fa que els preus es disparin. Les causes són moltes, algunes d’elles ja no tindran mai solució, com la venda d’edificis per raó de cessió entre 2000 i 2005 per part de l’Ajuntament. Segons Imma Amat, “si s’haguessin conservat només que la meitat, ara mateix tindríem un parc d’habitatges de lloguer molt important”.

L’altre factor que influeix molt en aquesta manca de lloguer és l’ús turístic de molts immobles, així com el desmembrament de grans patrimonis per herències. A més, hi ha d’altres factors que fan que els propietaris no estiguin disposats a posar en lloguer el seu patrimoni. La poca seguretat jurídica, la lentitud en els desnonaments i els constants canvis fiscals són aspectes que perjudiquen el futur del parc de lloguer.

Immaculada Amat afirma que “les propostes des d’Amat són simples i fàcils de duu a terme, sempre que hi hagi voluntat política”:

  • Lleis clares i transparents
  • Crear societats público-privades gestionades de forma privada, amb control
  • Transformació de locals en habitatges

Per altra banda, també es va parlar de l’obra nova, un mercat que està funcionant molt positivament exceptuant algunes promocions de la ciutat de Barcelona que es van plantejar des del seu origen per un públic estranger i actualment es troben aturades.

Pel que fa a la comercialització de segona mà, tot i que el mercat funciona, se segueixen patint els problemes de la falta de professionalitat al sector, el que justifica el “tot s’hi val“.

En resum, i en paraules d’Immaculada Amat “2017 ha estat un bony any i, si no fem tonteries, el 2018 també ho serà”.

0 Read More
AVUI ES
PORTEM DIES A PROP DE TU