Un mes mogut

Eleccions municipals Com cada vegada que hi ha eleccions municipals el tema de l’ habitatge juntament amb el de la seguretat són al capdavant de la major part dels debats i, com sempre, es posen sobre la taula xifres i més xifres, la major part [...]

0 Read More

Un mes mogut

Eleccions municipals

Com cada vegada que hi ha eleccions municipals el tema de l’ habitatge juntament amb el de la seguretat són al capdavant de la major part dels debats i, com sempre, es posen sobre la taula xifres i més xifres, la major part falses o corresponents a mitges veritats i també, com sempre, es fan promeses i més promeses que moltes vegades són impossibles de complir.

Malgrat que el tema és habitual, en aquestes eleccions s’ha superat la nostra capacitat de sorprendre’ns:

  • Escoltar al Cap de llista d’un dels partits de la dreta dir que transformaria en habitatges 13.000 locals de la ciutat ens va xocar. És la xifra d’un estudi que Amat va fer fa més de 10 anys i que ha compartit amb els diferents Governs municipals. És un estudi ben documentat i ens alegra que després de parlar-ho amb l’actual Consistori aquest estigui comprant locals per reconvertir en habitatge. Val més tard que mai.
  • Llegir que ERC, Comuns i Junts x Catalunya proposen fer 14.000- 15.000 pisos està bé, molt bé. És ambiciós, existeix el sòl per fer-ho, però perquè sigui viable cal canviar des del minut u del la legislatura un munt de procediments i normes; no n’hi ha prou amb la voluntat política, caldrà un pla d’acció agosarat.

Proposar-se controlar el preu del lloguer com prepara el govern de la Generalitat és una decisió amb moltes implicacions i que, des del nostre punt de vista, pretén suplir el dèficit d’habitatge assequible que no ha estat capaç de fer l’ Administració. També caldria discutir sobre què entenem per lloguer assequible i proposar-ho ara prop d’unes eleccions i, precisament, en el moment en què els preus de lloguer estan baixant, no sembla el més necessari ni oportú.

Eleccions Cambra: un fracàs

Em vaig presentar a la Candidatura Crous&Torres i, com és conegut malgrat la gran quantitat de feina feta, no he aconseguit la representació necessària per formar-ne part. La nostra llista Crous&Torres va ser superada per la d’Eines de País promoguda per l’ ANC que compta ja amb el meu suport.

Creu de Sant Jordi: un èxit

Joana Amat ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, “per la seva destacada participació en el sector immobiliari des de la seva empresa AMAT al front de la que ha treballat amb gran compromís i dedicació”, un orgull per la nostra empresa.

Calendari AMAT: més de juny, una disculpa

Fa poc, quan ja havíem repartit tots els calendaris d’aquest any, ens vam adonar que hi havia un error en el mes de juny, i els hi demanem disculpes. Revisem i revisem els textos abans de fer imprimir però segur que no ho fem en relació als números de cada plana. Lliçó apresa!

Immaculada Amat

Presidenta Amat Immobiliaris

………..

Llegeix més Diaris del Canvi aquí

0 Read More

Joana Amat recull la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria professional

El passat 2 de maig vam conèixer la notícia de la concessió de la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat a la vicepresidenta d’Amat Immobiliaris, Joana Amat, per  la seva destacada participació en el sector immobiliari des de l’empresa que va fundar el seu pare, Joan Amat, el 1948.

L’entrega es va fer la tarda de dijous amb la presència del President de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès i la Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, a l’Auditori del Fòrum.

La Creu de Sant Jordi és la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya a aquelles persones que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o  en el pla cívic i cultural.

La distinció es va crear el 1981 i qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

0 Read More

Renda 2018: Novetats formals i de contingut

A partir del 2 d’abril s’inicia la campanya de Renda 2018 i, com a novetat, des del 15 de març, és possible consultar les dades fiscals de la declaració d’IRPF, podent obtenir-les per diferents vies:

  • Número de referència: per internet i indicant: DNI del contribuent, data validesa DNI i import de la casella 475 de l’exercici 2017.
  • Firma electrònica o Clave PIN: podran accedir directament al seu esborrany o les seves dades fiscals a través de la Seu Electrònica de l’AEAT.

El calendari de presentació de la Renda i del Patrimoni del 2018 s’estableix de la següent manera:

· Presentació per via telemàtica:   (* Obligatori pel Patrimoni)

Entre el 2 d’abril i el 1 de juliol de 2019, ambdós inclosos.
Fi termini domiciliació bancària el 26 de juny de 2019.

· Presentació no telemàtica (oficines AEAT i entitats col·laboradores):

Entre el 14 de maig i el 1 de juliol de 2019, ambdós inclosos.
Fi termini domiciliació bancària el 26 de juny de 2019.

· Confirmació i modificació de l’esborrany per via telemàtica o telefònica:

Entre el 2 d’abril i el 1 de juliol de 2019, ambdós inclosos.
Fi termini domiciliació bancària el 26 de juny de 2019.

Una de les novetats d’aquesta campanya de la renda és l’exempció de les prestacions per maternitat o paternitat arrel de la Sentència del Tribunal Suprem número 1462/2018, de 3 d’octubre de 2018, que va fixar com a doctrina legal que les prestacions públiques per maternitat percebudes de la Seguretat Social estan exemptes de l’IRPF. Molt important també, s’elimina la possibilitat de presentar la declaració de la renda en format paper.

En quant a la declaració de l’Impost del Patrimoni cal destacar que, a partir d’ara, serà obligatori consignar quin tipus de valor s’ha assignat (valor cadastral; valor comprovat administrativament a efectes d’altres tributs; preu, contraprestació o preu d’adquisició; valor en construcció; drets sobre béns immobles adquirits en règim de multi propietat o fórmules similars) als immobles declarats en el model 714. Així mateix, ens els valors exempts representatius de la participació en fons propis d’entitats jurídiques s’haurà d’informar el percentatge de participació en l’entitat que es posseeixi de manera individual i familiar (de manera conjunta amb el cònjuge, ascendents, descendents o colaterals de segon grau).

És important recordar que les dades fiscals procedeixen d’informació facilitada per tercers i serveixen de base per realitzar els càlculs de la Renda, permetent contrastar les diferències que poguessin existir entre les dades fiscals i les dades reals. Per aquest motiu és molt important revisar el contingut de les dades fiscals i de l’esborrany per tal d’evitar possibles errors de liquidació.

Li recordem que si està interessat en que li confeccionem la declaració de la Renda i/o del Patrimoni del 2018 es posi en contacte amb el nostre Departament Fiscal.

Martina Homedes

Responsable Dep. Fiscal

0 Read More

La necessitat i la importància de renovar la Cambra

Em presento a les eleccions de la Cambra en la llista de Crous&Torres. Aquestes són unes eleccions diferents dins del funcionament de la Cambra en els últims 20 anys i n’és prova el fet què es presenten 192 candidats per 40 llocs. Sorprenent en unes eleccions que, històricament, han estat de llista única.

La Cambra és una institució molt poc coneguda per la societat en general i, en canvi, té un paper fonamental per la seva historia, per les institucions que en formen part (com el Consulat de Mar fundat el 1262), per la seva implicació en moltíssims organismes econòmics del país on hi té presencia obligatòria, pel seu paper en la promoció de les empreses, en la seva internacionalització,…

Per fer-ho curt, el resumin en 8 idees:

“Una Cambra de Barcelona de tots i totes. Una Cambra per a tothom”

1.- Nova Cambra de Barcelona: nou projecte de transformació, renovació, innovació i canvi.

2.- Cambra oberta per a tothom. Nou governament: equip directiu on experiència i renovació siguin inqüestionables, i on PIMES, territori, dones, homes i joves tinguin una representació justa.

3.- En defensa de la singularitat del model empresarial català: pocs països del món tenen un teixit de PIMES tan nombrós i competitiu com Catalunya. Pocs han aconseguit una cooperació tan gran entre grans empreses i PIMES. També és singular la cooperació público-privada aconseguida amb molts exemples d’èxit.

4.-Al servei de les PIMES, les microempreses i els autònoms: les PIMES, les microempreses i els autònoms representen el 99’6% del teixit empresarial català i són les grans generadores de riquesa i llocs de treball.

5.- Al servei de Barcelona, la Àrea Metropolitana i el territori: El futur d’Europa en el segle XXI, i més enllà dels estats, passa pel protagonisme que les regions i les ciutats més capdavanteres i dinàmiques siguin capaces d’assumir.

6.- Al servei de Catalunya: Les Cambres catalanes i amb la de Barcelona exercint el lideratge i responsabilitat que la seva representació li atorga d’ajudar a aconseguir fer de Catalunya el principal motor econòmic del sud d’Europa i de la Mediterrània

7.- Institució compromesa i amb veu lliure i pública: la Cambra de Barcelona té l’obligació d’implicar-se i comprometre’s en la defensa i l’exigència de tot allò que la ciutadania i les empreses de Catalunya necessiten per poder competir en igualtat de condicions amb les regions i països del nostre entorn.

8.- La Cambra, compromesa i proactiva en la cerca de solucions per Catalunya: la Cambra ha de tenir la màxima implicació i compromís, i ser clarament pro activa, en la cerca de les millors solucions per les empreses i per Catalunya i estar sempre al costat del que la ciutadania decideix.

0 Read More
AVUI ES
PORTEM DIES A PROP DE TU