Com garantir el correcte funcionament dels edificis amb l’alarma per coronavirus

Des del Col·legi d’Administradors de Finques han escrit uns consells per seguir amb el correcte funcionament dels edificis. Tot i que hem de complir un confinament, també es imprescindible garantir tots els serveis comunitaris com el subministrament d’aigua, energia, telecomunicacions, accessibilitat.

I com s’aconsegueix això?

 • Els administradors estem teletreballant, per tant l’atenció és telefònica o telemàtica; si està prohibit sortir al carrer no podem fer una atenció presencial. En el nostre cas, a part del telèfon o el mail, temin l’aplicació de l’Administració Online que encara ens facilita molt més la feina i es pot fer servir des de qualsevol dispositiu.
 • No col·lapsar les comunicacions, per tant, s’han d’utilitzar els serveis només quan sigui estrictament necessari!
 • Les reunions de comunitats que estaven previstes s’hauran d’aplaçar.
 • Actualment tots els tràmits administratius i processals estan parats, així que calma i tranquil·litat amb els assumptes pendents, no podem fer res.
 • En referència als conserges i porters es aconsellable que realitzin les tasques bàsiques durant les primeres hores del dia. Però, al trobar-nos en una situació d’emergència, el propietaris de la comunitat han de considerar adoptar altres criteris del servei per evitar els riscos per la salut.
 • Tot personal que realitzi tasques de servei a l’edifici (neteja, vigilats, manteniment…) ha de comptar amb les mesures de protecció necessàries com mascaretes, guants i rentar-se les mans sovint.
 • Està prohibit utilitzar les zones comunitàries com els jardins, piscines, bancs… per evitar el contagi entre veïns.
 • Mantenir la distància de seguretat d’un metre, com a mínim, entre veïns.
 • És preferible pujar per les escales que utilitzar l’ascensor. És una bona manera d’estar en forma. Però en cas d’haver de fer servir l’ascensor és recomanable que s’utilitzi d’un en un per mantenir la distancia de seguretat i polsar el botó amb el dit protegit.
 • El millor antisèptic per rentar les àrees domèstiques és l’aigua amb sabó.
 • En cas de rebre un paquet a casa o demanar menjar a domicili, rentar-se les mans abans de fer l’intercanvi i després.
 • Al tocar una mascota d’un veí, tot i que no està definit que el virus es transmeti també als animals, rentar-se les mans immediatament.

Amb la cooperació i coordinació de tots superarem aquest moment de la millor forma possible. Depèn de tots.

I sobretot: queda’t a casa.

0 Read More

El GreenDEX arriba a Esplugues i Sant Just

Avui 18 d’octubre, Dia Mundial de la Protecció de la Natura, volem aprofitar per anunciar-vos una ampliació del GreenDEX. Es tracta d’un índex que mesura la quantitat de verd que hi ha al voltant de l’immoble i que ha desenvolupat Starlab exclusivament per a Amat. Fins ara només podíem mesurar aquest índex a Barcelona, però ha arribat el dia d’ampliar-lo fins a Esplugues i Sant Just. Per nosaltres, Barcelona no és només la ciutat com a tal, sinó que incloem tota l’àrea metropolitana, i per aquest motiu estem molt satisfets d’aquesta ampliació i volem que en un futur es pugui aplicar a tota la zona metropolitana. La intenció futura també és ampliar aquest índex per valorar la qualitat de l’aire i del trànsit que hi ha al voltant de cada propietat.

Amat i la innovació sempre anem de la mà i és per aquest motiu que li donem molta importància a apostar en aquest àmbit. Farà un any que vam decidir mostrar en els nostres immobles la quantitat de verd que tenen al seu voltant per tenir un punt més de referència al moment de comprar o alquilar i, a més a més, per donar-li un plus de qualitat de vida que acaba repercutint directament en els clients.

Segons la puntuació que marca el indicador del GreenDEX, números que van del 1 fins al 5, senyala si l’immoble té més verd al seu voltant o no. El número 1 és el màxim de verd que pot tenir una llar al seu voltant en canvi el 5 vol dir que no en té gens. El fet d’ampliar el GreenDEX fins a Sant Just i Esplugues farà que més propietats tinguin un número més baix en aquest índex, entre G1 i G2, i per tant que tinguin molt verd al seu voltant. Això es dóna perquè les dues poblacions estan ubicades molt a prop del parc de Collserola.

A part de l’indicador de la propietat també hi ha l’opció d’utilitzar el GreenMap on es pot veure la qualitat de vegetació que hi ha tant al voltant de la nova llar com a la ciutat on s’ubica. Aquest mapa el podreu trobar a la informació que tenim de cada immoble a la nostra web sempre i quan estiguin a Barcelona, Sant Just o Esplugues.

Gracies al desenvolupament del GreenDEX fa aproximadament un mes que vam rebre el premi Most Innovative Marketing Tecniques a la conferència de Luxury Real Estate de Washington D.C.

 

 

0 Read More

El 1r semestre del 2019 marca una lleugera pujada en les vendes d’immobles

El 9 d’octubre vam presentar l’Informe del Mercat Immobiliari del 1r semestre de 2019 a la recent inaugurada Boutique d’Amat Luxury de Barcelona. Es tracta d’un informe on s’exposen les dades extretes de l’empresa en relació al lloguer, la venda de segona mà, la venda d’obra nova i el sector immobiliari de luxe a Barcelona, Sant Cugat, Sant Just Desvern i l’entorn.

El Director General, Guifré Homedes, explicava que durant els 6 primers mesos d’aquest any hi ha hagut un número de vendes més elevat d’obra nova, un 2% més, de la mateixa forma també ha pujat el volum econòmic de les vendes respecte el període del any anterior, un 9%; per tant “hem venut més i una mica més car”. En quant a les vendes de segona mà a Barcelona ciutat es pot observar una tendència a la baixa, en canvi a Sant Just i Sant Cugat hi ha una pujada entre 10% i el 20%. L’edat dels compradors ha augmentat; Homedes comentava que “ara la gent compra més tard, cap als 40 anys, perquè abans han estat uns anys de lloguer, encara que també hi ha casos que es venen un immoble per comprar-ne un altre”.

Si parlem del mercat d’alt standing s’ha mantingut baix, però és millor que el primer semestre de l’any 2018. En aquest cas són clients que saben bé el què busquen i el preu que volen, i per això van sense presa per buscar l’immoble adequat.

El Director General, mirant les dades, va confirmava que “tot i la idea de pessimisme que sembla que hi ha al mercat ens hem mantingut i, fins i tot, hem pujat una mica; la sensació de pessimisme sembla que afecta més al sector que no als clients”. Això passa pels endarreriments en les entregues dels pisos de lloguer, “vam tenir aturats pisos de lloguers protegits durant 3 mesos per temes burocràtics, i altres de lloguer lliure 4 mesos per manca d’electricitat de la companyia subministradora” explicava.

A més a més, els diferents processos electorals i els canvis de lleis hipotecàries que hi ha hagut també han afectat al client provocant un desconcert. Tot i això es lloga molt ràpid, en el cas de Barcelona “triguem de mitja 4 mesos, abans trigàvem molt més, però els preus ja no poden pujar més perquè els sous no augmenten” confirmava Homedes. Juntament amb la presidenta Immaculada Amat i la vice-presidenta Joana Amat van justificar l’augment de les renuncies dels contractes de lloguer en els últims anys, “són persones que marxen abans per comprar un pis, va haver-hi uns anys que s’esgotava el contracte al màxim”.

En aquest enllaç es pot descarregar l’Informe de Mercat complet.

0 Read More
AVUI ES
PORTEM DIES A PROP DE TU