Greendex, un valor afegit pels nostres clients

Una de les característiques que diferencia la nostra empresa de la resta del sector és la importància que donem a la innovació. Per nosaltres, apostar i invertir en innovació és un valor afegit als nostres serveis i, per tant, repercuteix directament en la satisfacció dels nostres clients.

En aquests moments i, aprofitant l’arribada del Barcelona Meeting Point per fer-ne la presentació, a Amat apostem per un nou concepte innovador: l’índex GreenDex.

Els espais verds han estat focus de nombrosos estudis que demostren que el contacte amb els entorns naturals es relaciona amb la salut i el benestar de les persones i confirmen que es pot millorar. L’existència de zones verdes millora la captura de CO2, el que incideix en la salut mediambiental, mitigant la contaminació atmosfèrica de les ciutats i, a més, proporciona un menor consum energètic. És per això que la localització de l’habitatge és on posar el focus d’atenció ja que influencia molts aspectes a nivell vital.

GreenDex és un indicador de la quantitat de verd al voltant dels habitatges. Per tot l’esmentat anteriorment, una eina molt important a l’hora de decidir-se per adquirir un immoble. Per altra banda, a més de la quantitat de verd, és important conèixer la qualitat del mateix.

Per això, el sistema GreenMap facilitarà als nostres clients la visualització de la qualitat de la vegetació al voltant del seu futur habitatge.

Com dèiem, disposar d’aquesta visualització és un valor afegit per l’usuari i, a partir d’ara, ambdós es podran consultar a la nostra web.

0 Read More

Noves tendències al mercat immobiliari

Aquest mes ja poden trobar el nostre Informe de Mercat del 1er semestre de 2018 aquí, on expliquem com ha anat el mercat immobiliari, sempre en funció de les nostres dades i les nostres operacions. Voldria ara avançar quines tendències veiem pels propers mesos a Barcelona i entorn:

Estabilitat en els preus de lloguer

Des de principis d’any tenim bastant clar que els preus de lloguer han tocat sostre. Ho venim dient des de fa temps; els preus van molt lligats als sous i quan una família ha de destinar gairebé un 40% del seu sou a pagar el lloguer indica que hem arribat al límit. I això va passar a finals de l’any 2017.

Creixen les renúncies de contractes de lloguer abans del seu venciment

És curiós que mentres als mitjans es parla que la majoria dels inquilins tenen greus problemes per renovar els contractes de lloguer al seu venciment, a la nostra empresa però no és així i no crec que els nostres clients siguin diferents a la resta del mercat. El 50% dels nostres inquilins renuncien al contracte abans. Hem tingut especial interès en esbrinar perquè i ens hem trobat dos motius bàsics: perquè han comprat o perquè no poden continuar assumint el preu de la renda.

S’alenteixen els ritmes de venda

És veritat que portem gairebé dos anys venent molt, a uns ritmes molt bons; que els promotors han pujat els preus i hem continuat venent; però aquesta tendència ha variat una mica en els últims mesos. Venem i venem bé, però més pausadament i això no és dolent. Sempre hem pensat que el que cal és compassar el mercat, que no hem d’oblidar que els preus de venda també van relacionats amb la capacitat d’endeutament dels clients a través de l’hipoteca i que aquesta capacitat va lligada als sous, i al nostre país els sous han pujat molt poc. Per això, ens sorprenen les declaracions de determinats actors del mercat immobiliari que, quan els mitjans els hi pregunten si hi ha marge per pujar preus la resposta és que sí “…perquè encara no hem arribat als preus del 2007!” Com si això fos l’axioma! Nosaltres entenem que els preus pujaran fins on els compradors puguin assumir doncs estem segurs que les entitats financeres seran molt més curoses que abans de la crisi.

Promotors i fons interessats en el lloguer

 Feia molts anys que no vèiem tant d’interès en promoure per llogar i això és bo. Al mercat falten molts pisos per destinar al lloguer. Estem molt lluny encara dels estàndards europeus. Cada vegada que s’anuncia que s’instal·larà a Barcelona una nova macro-empresa i que vindran un munt de treballadors de fora, nosaltres ens preguntem: i on viuran?

Cal fer polítiques públiques amb molta més rapidesa que fins ara i, sobretot, cal facilitar que els privats puguin invertir en immobles pel lloguer amb totes les garanties i seguretats jurídiques. Cal canviar la visió dels fons privats com simples especuladors i veure’ls com uns possibles partners.

Nosaltres veuríem bé que hi haguessin beneficis fiscals pels propietaris que fan contractes de lloguer de més de 5 o 10 anys, etc. Segurament amb aquets tipus de contracte resoldríem un problema del que ningú parla: el problema dels propietaris de pisos, amb unes pensions i ingressos cada vegada més petits, als que vendre el seu pis de propietat i anar de lloguer seria una molt bona opció. Els hi cal tan sols que tinguin l’oportunitat d’uns contractes a llarg termini, que no els hi calgui patir pel futur.

Com sempre, en apropar-se les eleccions municipals, fer obres i inauguracions és un no parar. Aquesta tendència és històrica però no per això ens deixa de sorprendre.

Immaculada Amat

Presidenta Amat Immobiliaris

0 Read More

Quina és la diferència entre valoració i taxació?

En moltes ocasions hi ha una confusió entre valoració i taxació sobretot en el moment en què volem comprar o vendre una propietat. Encara que ambdues accions serveixen per conèixer el valor d’un immoble, hi ha diferències substancials que creiem que cal definir. Vols conèixer la diferència entre valoració i taxació?

Principalment i, resumint en poques línies, la diferència principal és el seu valor legal.

Valoració

La característica més important de la valoració és que estableix de forma orientativa el valor de la propietat sense necessitat de visitar l’immoble. Les dades cadastrals del mateix ja ofereixen el seu valor objectiu. Per això, hi ha valoracions en línia que simplement omplint un formulari determinen el seu valor. En no ajustar-se a un procediment normat no tenen valor legal.

Taxació

La taxació, en canvi, és un certificat legal per a la valoració i es realitza amb una metodologia concreta que compleix la normativa legal. La mateixa l’ha de realitzar un arquitecte o tècnic certificat, que assigna un valor a l’habitatge mitjançant un barem oficial objectiu (ECO / 805/2003).

Coneixent això, el client farà una valoració o taxació depenent de les seves necessitats. Generalment, la valoració es realitza de forma habitual per posar a la venda la propietat mentre la taxació té altres finalitats.

La taxació la necessitem fer per sol·licitar una hipoteca, per la repartició d’una herència o repartiment de béns.

Així doncs, si ens cal conèixer el valor de l’immoble de manera oficial serà necessària una taxació, si volem conèixer el valor a nivell personal ens bastarà una valoració.

0 Read More

La digitalització del mercat immobiliari

La tecnologia digital és ja un fet en un 83% de les empreses del sector immobiliari tot i que són més del 90% les que consideren que aquest és un repte important, encara que no apliquin la tecnologia necessària per introduir la digitalització als seus negocis que, en aquest cas, són empreses tradicionals que s’estan plantejant el pas cap a la innovació als seus processos. I aquest fet no és motivat perquè les immobiliaris es neguin a acceptar el canvi, sinó que en moltes ocasions és un problema més profund motivat per la manca de professionals digitals en la matèria i el desconeixement de les noves tecnologies.

A diferència de les empreses tradicionals, les ja conegudes com PropTech, inverteixen prop d’un 45% en desenvolupament tecnològic, mentre que és només un 5% del pressupost anual el que inverteixen les empreses “clàssiques” tenint en compte, a més, que pel moment les ProPtech tenen un volum de negoci més baix.

La inversió en PropTech

Segons l’informe consultat de Finnovating, durant els últims anys la inversió en PropTech ha crescut considerablement i les previsions suggereixen que segueixi creixent. Les perspectives dels treballadors creixen fins a un 96% en relació al vist i plau sobre el futur d’aquest tipus d’empreses i del sector en general. A la mateixa enquesta, realitzada per FTI Consulting, s’apunta a que el 64% dels enquestats opinen que el sector PropTechec es troba a prop d’experimentar un gran creixement.

El Big Data i la digitalització

Un dels aspectes més rellevants de la digitalització és el Big Data, imprescindible per poder donar el pas al digital en un 100%. Aquesta és una de les tendències més rellevants del sector, tot i que a Espanya és molt lluny d’altres països com Estats Units, on la inversió se situa en un 49%, col·locant-se al capdavant, seguida de la Xina (26%) i d’altres destacables com a India o Regne Unit.

El perfil espanyol

Quan parlem de PropTech a Espanya, estem descrivint una startup fundada entre els anys 2010-2017 amb una plantilla d’entre 1 i 10 empleats, i amb seu a Madrid o Barcelona. Aquesta estructura empresarial ha crescut al país durant els últims vint anys i ha estat més acusat des de 2014.

——–

Informació extreta de Informe de Finnovating

0 Read More

Fins a un 20% més per viure al barri de moda

Fins un 20% més per viure al barri de moda és el que pots arribar a pagar si no vols conformar-te amb un habitatge en un barri “de tota la vida”.

Segons un estudi immobiliari recent, l’interés pels barris més de moda fa que els preus de compra de la zona s’incrementin entre un 5% i un 20% depenent dels motius pels quals aquell barri sigui tan sol·licitat.

En el cas de Barcelona, per exemple, estaríem parlant de barris con El Born, Sant Antoni o Ciutat Vella. Aquests exemples de barris clàssics amb veïnat de tota la vida s’està transformant per l’aparició de nous compradors que busquen l’autenticitat de la zona tant per l’ambient com per l’arquitectura dels seus habitatges. Es busquen pisos reformats o que es puguin reformar però mantenint l’essència del que es troba històricament a la zona.

Aquest creixement de l’interés augmenta, evidentment, els preus que els propietaris puguin demanar en un inici tant per la compra com pel lloguer. Al cap i a la fi, el mercat de l’oferta i la demanda.

Un bon avantatge és el nou perfil del comprador. Families joves o parelles i estudiants que volen gaudir de barris emblemàtics de grans ciutats i disposen de mitjans per fer-ho. Aquests nous compradors i/o llogaters rejoveneixen aquestes zones, que acostumen a estar envellides per tractar-se de propietaris antics o llogaters de renda antiga.

0 Read More
AVUI ES
PORTEM DIES A PROP DE TU