Seguim!

Han acabat les vacances i “com que el món no s’atura… seguim!

Seguim envoltats d’incerteses, de preocupacions, de pors… però a la vegada seguim donant el millor servei possible en cada moment, seguim volent créixer, seguim apostant pel futur, seguim plens de ganes, noves idees i il·lusions, seguim amb un gran equip de més de 80 professionals.

Seguim pensant i treballant per una Barcelona i pel seus voltants, que són molt bonics malgrat que ara ens entristeixi la quantitat de locals comercials, hotels tancats etc. Quants negocis i, sobretot, quants llocs de treball perduts! Això és el més preocupant!

Creiem que és l’hora de fer un gran esforç per les persones, evidentment, però combinar-ho amb un gran esforç per la Ciutat: per posar-la guapa, neta, segura, atractiva, amistosa, fàcil… Tenim la sensació que de cop veiem una ciutat decadent, bruta, amb guixades diàries, més abandonament, més ocupació, i això no pot ser. La crisi és de tal abast, ha afectat a tants països, que totes les ciutats lluitaran per ser les primeres en recuperar-se i en aquesta lluita no podem quedar endarrerits, ens hi juguem massa! Veurem la visió i el compromís del govern i de les diferents administracions.

I com que hem seguit, podem explicar-vos com hem vist el sector en aquets dos últims mesos, juliol i agost, com sempre, des de la nostra experiència:

Comercialització-venda

 • S’han escripturat 19 habitatges d’obra nova, venuts ja fa temps sobre plano, i tan sols hem tingut 2 renúncies: una d’un client lligat al sector de la restauració i l’altre per malaltia greu.
 • S’han fet 26 vendes d’obra nova, una xifra un 12% més alta en relació a l’any anterior. Ara bé, si agafem les dades des del gener fins a l’agost d’aquest any i les comparem amb les del mateix període de l’any anterior s’ha fet un 38% menys en el global d’operacions. Cal recordar que vam estar 3 mesos sense fer visites i conseqüentment no podíem tancar operacions.
 • En el cas de la segona mà i el luxury han augmentat els números d’operacions, degut a que immediatament després del confinament va créixer la demanda de cases a fora de la Ciutat Comtal i d’habitatges amb terrassa.
 • Fins a dia d’avui no ha estat més complicat aconseguir una hipoteca.

Comercialització-lloguer

Ens passa el mateix que en el cas de la comercialització-venda, en els dos mesos de juliol i agost s’han fet un 12% més de operacions que el mateix període de l’any anterior, però en quant al global des del gener hi ha un 5% menys que l’any passat.

Patrimonial Lloguer

 • S’ha aconseguit mantenir la morositat molt controlada, hem passat d’un 0,85% que teníem fins al març d’aquest any, a un 1,63% que tenim actualment; és poca en relació a la mitja del sector, però hem doblat.
 • Les re-negociacions de les condicions contractuals han representat un 15% de la cartera, la major part estem parlant de locals de negoci, i s’ha arribat a un acord en el 93% dels casos.
 • I les rescissions voluntàries de contractes de lloguer estan al mateix nivell de l’any 2019.

Patrimonial Comunitats de propietaris

 • La morositat a Comunitats és, fins al 31 d’agost, d’un 6,4%, ha augmentat percentualment un 33%.
 • El què sí ha augmentat molt han estat les incidències, majoritàriament per temes de convivència ocasionats per les restriccions imposades pel COVID-19 i per les dificultats durant els primers moments del confinament de trobar industrials per anar a resoldre els temes més urgents.
 • Cal remarcar que s’han portat a terme 28 reunions online de comunitats de propietaris, i totes les de juntes per fer seguiment. Feia anys que ho intentàvem i no ens en sortíem, ara ha estat el moment!

Consultoria

 • En l’àrea d’inversions hi ha hagut una certa aturada però no ha caigut cap de les operacions en marxa.
 • I en l’àrea de consultoria fiscal i jurídica, han augmentat els expedients. En el cas de fiscal perquè ha augmentat els números de rendes i patrimoni, i en el cas de jurídica perquè s’han gestionat, malauradament, més herències, efecte directe del COVID-19. Des d’aquí el nostre condol i acompanyament a totes les famílies que han perdut un esser estimat.

De nou agrair a proveïdors, col·laboradors, professionals externs i al nostre equip que ha fet el possible i l’impossible per poder continuar amb l’activitat.

Per últim, quina tendència veiem en quant als preus? És la pregunta que es fa tothom avui; la nostra visió és que els preus es mantindran amb algun reposicionament a la baixa en aquells casos en que en les nostres valoracions ja taxàvem per sota de les expectatives dels propietaris. Tot i així, estem en moments tan incerts.

Som conscients que per a quasi be tothom venen temps difícils, que en el nostre sector ja ho són i segurament ho seran més, però som positius, creiem que tota la societat està prou sensibilitzada per fer un esforç extra per tirar endavant, seguirem i ens en sortirem!!

Immaculada Amat

Presidenta d’Amat Immobiliaris