Reunions telemàtiques de comunitats durant el confinament

Durant les setmanes de confinament el nostre Departament de Comunitats no va aturar-se ni un moment tot i estar treballant des de casa. El fet que tothom hagués de passar gran part del seu temps a casa, l’ús d’espais comuns i les tempestes que vam tenir van fer que haguéssim de seguir gestionant les incidències que anaven sortint durant aquelles setmanes a les comunitats, a més de fer algunes reunions de comunitat també pendents.

La millor manera de solucionar tot això va ser fent les reunions de forma telemàtica. És exactament el mateix que una reunió presencial, però millor i més ràpid, perquè afavoreix la conciliació i es guanya temps. Es connecta tothom qui té permís per estar a la reunió de comunitat, i al ser a través d’una pantalla és més molt més fàcil perquè t’estalvies el temps dels desplaçaments fet que provoca que hi hagi més gent connectada. Podia ser que el primer cop costés agafar la dinàmica, però un cop s’agafava tot era bastant fàcil, i han resultat ser reunions molt productives, sobretot en comunitats petites. Fer-ho d’aquesta forma ens ha facilitat molt la feina; la comunicació és més ràpida i és més fàcil de quadrar les dates.

Per altres consultes més concretes sempre teníem el mail i el telèfon disponibles, ja que no podíem, i encara no podem, rebre a tothom a les oficines si no es tracta un tema molt especial i que el gestor decideix donar cita prèvia.

Ara que hem introduït aquesta eina de treball amb els propietaris no volem pensar en descartar-la, ja que ens ha sigut molt útil. Podem fer reunions sense que hagin de ser 100% presencials, són més productives i ens estalviem els desplaçaments.