Com reduir les factures d’internet i electricitat a la nostra llar

Estalviar és bàsic en els temps que vivim. No es tracta només de l’economia personal, sinó en general dels recursos del planeta. La tendència va cap a la sostenibilitat y només s’aconsegueix amb petites accions com en les que l’estalvi determina la despesa final.

Amb la llum hem de centrar gran part del nostre esforç si volem reduir la despesa, per això, la primera acció que s’ha de prendre ha de ser reconèixer la millor oferta per contractar el servei. Per orientar-nos podem revisar les opinions sobre la tarifa de llum Endesa One, que ens indicarà la manera en que la conceben els usuaris i clients. Tanmateix, hem d’observar la tarifa plana de la llum comparar-la amb altres opcions comercialitzadores. En definitiva, les tarifes de llum d’Endesa ens serviran per establir la quantitat que finalment pagarem pel servei.

Comparant entre les empreses de llum i gas

En aquest aspecte, hem de recordar que el mercat espanyol de l’energia és competitiu i ofereix moltes opcions, és similar a la situació que es presenta amb els servis d’internet. El fet de comparar les tarifes de llum i gas ens ofereix una panoràmica dels serveis disponibles referent als preus, les condicions, les tarifes, entres altres coses que s’expliquen al següent article. D’aquesta forma, prendràs la millor decisió possible. Però a continuació desglossem alguns dels aspectes a tenir en compte:

  • L’electricitat necessita una instal·lació més gran i aparells que depenen d’ella.
  • El gas és menys contaminat i és més econòmic.
  • L’ús del gas pot estar restringit a la calefacció, cuina i aigua sanitària, mentre que l’electricitat és més versàtil.
  • Es poden combinar i obtenir el millor de cadascuna, considerant aspectes de la instal·lació i dels equips necessaris.

Internet: qualitat i gestió

El cas dels serveis d’internet és més complex, requerint una comparativa de la qualitat i de gestió, però, a més a més, també hem de valorar si volem ADSL o fibra. Les dues compten amb les seves avantatges i desavantatges. Al contrari que la llum i el gas, es tracta d’un món en expansió amb opcions que tenen a veure amb la velocitat i disponibilitat. Cada dia creixen les xarxes de la fibra òptica i per això es necessari valorar aquest aspecte. El preu és una altra variable important, però sempre s’ha de jutjar la finalitat per a la que contractem internet perquè això determinarà la nostra inversió. Aquí podràs visualitzar cadascuna de les opcions que existeixen al mercat i les companyies que les ofereixen.

Post escrit per un col·laborador extern.