4 elements tecnològics que arriben aquest 2018 al màrqueting immobiliari

Indubtablement la tecnologia està transformant la nostra relació amb el món en molts aspectes. A nivell empresarial s’ha convertit en una eina imprescindible a molts sectors i també ha fet possible el naixement de nous. A nosaltres ens ocupa el poder que té actualment per canviar un sector estable, amb estratègies arrelades i molt tradicionals, com és el màrqueting immobiliari.

Els aspectes tecnològics dels que parlem a continuació suposen i suposaran un impacte d’alt nivell en els propers temps, començant per aquest 2018 on sembla que ja alguns d’ells estan prenent valor.

Drons

Estem, possiblement, davant d’una de les eines més potents a nivell de màrqueting immobiliari de què disposem actualment. La imatge fixa i el vídeo són dos elements principals al sector i captar l’atenció del client potencial amb ells és el que ens porta a utilitzar drons per tal d’aconseguir les preses més espectaculars de les propietats. A més, el 2017 l’ús del vídeo en publicitat online va ser l’eina més efectiva en retorn publicitari i sembla que ja s’ha postulat com el futur més proper del màrqueting. Nosaltres ja el vam fer servir el 2014 aquí.

No oblidem que la immediatesa és un dels valors més apreciats per la societat actual i l’ús dels drons ofereix la oportunitat de poder “visitar” una propietat sense la necessitat de ser-hi de forma presencial i d’una manera fidel.

Mòbils

Partim de la premissa que els dispositius mòbils són fonamentals actualment i, per tant, una eina que hem de tenir present per gestionar el nostre màrqueting immobiliari. El mercat de propietats actual es dirigeix en bona part a la generació millenial, que està molt més familiaritzat amb els dispositius mòbils. Els millenials inverteixen molt més temps en els seus dispositius que qualsevol altre client potencial, el que converteix els mòbils en una eina de màrqueting molt potent. Al sector s’ha de fer un canvi de xip total i col·locar en primer lloc les campanyes de màrqueting mòbil.

Big Data

“La informació és poder” i també resultats positius en vendes. Aquesta afirmació s’ajusta molt a la nova realitat i es que, gràcies a la informació valuosa que actualment s’està emmagatzemant al núvol, el sector immobiliari serà molt més transparent de cara al client i, per altra banda, tota la informació dels clients ajudara a entendre millor el mercat i, d’aquesta manera, es millorarà la seva eficiència pels dos actors.  Les dades demogràfiques, els patrons de consum o les necessitats per edat o professió, ajudaran de forma molt eficaz al nou màrqueting immobiliari.

Bitcoins

Una nova tecnologia, la del blockchain ha arribat per quedar-s’hi i imposar un nou sistema d’intercanvi de béns. Aquest nou sistema de pagament pot ajudar a evitar el frau a nivell de grans inversions proporcionant seguretat per la possibilitat de verificació d’identitats en transaccions immobiliàries així com crear una base de dades de registres històrics.

 

Aquest 2018 estem davant un canvi de paradigma al màrqueting immobiliari. Un any PropTech. La tecnologia serà la protagonista absoluta del nou procés de negoci immobiliari.