Emocions

Contents

Acabat l’any 2017 cal fer-ne balanç, i la veritat és que ha estat un any positiu des del punt de vista del negoci: Hem pogut assolir els objectius que ens havíem proposat i ho explicarem tant en el Market Report com a la memòria que ja comencem a preparar.
Ens voldríem centrar en l’últim trimestre, que ha estat molt especial com tots sabem, on han passat un munt de coses. Ha estat un trimestre ple d’incerteses, un trimestre on molts opinadors han repetit pel dret i pel revés que era un desastre per l’economia. És veritat que ha tingut repercussions negatives, una altra cosa és que hagi influït el moment polític, els atemptats o la ”turisme fòbia”. Segurament ha estat la suma de tot.
Malgrat això, el mercat immobiliari local ha estat viu, molt viu. Les dades del 4 trimestre així ho reflecteixen:

  • Comercialització en lloguer per volum:  27% més que al 4 trimestre del 2017.
  • Comercialització d’habitatges en venda per volum: 42% més que al 2016.
  • Obra Nova: 87% més que al 2016. Aquesta dada ve mediatitzada pel fet que en aquest últim trimestre vam començar la comercialització de diverses promocions noves i l’inici sempre comporta un major nombre d’operacions.
  • Segona mà: 33% més que al 2016. Pensem que aquesta dada és la més important, perquè és el mercat que normalment pateix més les incerteses i inseguretats i creix quan el ciutadà te confiança.
  • Luxury: caiguda d’un 56%. Realment aquest segment del mercat és el que ha patit de veritat. El comprador estranger s’ha aturat i això te conseqüències importants pel sector immobiliari, hoteler, la restauració i determinat comerç, i ho pateixen també les escoles de negocis.

Cal que tots els organismes de l’Administració Pública, totes les entitats público-privades i la societat civil anem a una per aconseguir re-posicionar la societat de Barcelona al món. Caldria també pensar què cal fer per donar un impuls a la ciutat i que tingui el mateix impacte i força que van tenir en el seu dia els Jocs Olímpics, ja que hem viscut durant moltíssims anys del seu impacte.
Estem contents perquè el passat novembre vam inaugurat una nova – i molt maca!- oficina a Sant Cugat. Volem convidar als nostres clients i amics a visitar-nos. Si ens envieu mail proposant data, la Joana, el Guifré o jo us estarem esperant per ensenyar-vos-la, ens farà il·lusió!
Estem contents perquè la Joana i jo hem passat la Direcció General al Guifré. Estem segures que està del tot preparat i assumeix el repte amb il·lusió, responsabilitat i compromís.

Decebuts

Estem decebuts amb el sector, que no millora, arrossega des de fa molts anys una sèrie de problemes que s’han convertit en estructurals:

  • Falta de professionalitat
  • Falsos autònoms
  • El “tot s’hi val”

Una administració pública que no té capacitat per donar el servei que es necessita: Trigar més d’un any i mig per donar una llicencia? Inconcebible en un estat modern al S.XXI. Ens amoïnaria menys si fos a un municipi, a dos, a tres,… El problema és el sistema.

Tristos

Estem tristos per l’empresonament de gent bona.

Kant deia: la intel·ligència d’un individu s’avalua per la quantitat d’incerteses que és capaç de suportar.

Immaculada Amat

Co-Consellera Amat Immobiliaris


Llegeix més reflexions al “Diari del Canvi” per Immaculada Amat