Premis FIDEM- La gala homenatge del 25 aniversari

El passat 15 de novembre es van celebrar els Premis i 25è aniversari de la Fundació FIDEM (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora), que van tenir lloc al Petit Palau de la Música (Barcelona).

La Fundació Internacional de la dona emprenedora va néixer ara fa 26 anys per impulsar l’emprenedoria entre les joves del país, per donar visibilitat a la dona i trobar dones referents per tal que les joves, com en un efecte mirall, poguessin reflectir-se i veure que el camí que ja han recorregut les guardonades, també està al seu abast.

Per tal de celebrar el 25e aniversari va reuní a quasi un centenar de les 170 premiades que al llarg d’aquests anys han obtingut el Premi FIDEM. Cada una d’elles es una joia per totes nosaltres, totes juntes, son la riquesa d’un país.

 

Joana Amat va inaugurar els premis FIDEM 2022

En el seu discurs, Joana Amat, presidenta de FIDEM i vicepresidenta de Amat, va parlar de la necessitat de tenir dones referents.

“Un país modern és un país que té dones referents.”

Va reafirmar el compromís de les dones de FIDEM, empresàries, directives i autònomes per caminar juntes cap aquest llarg viatge que és el camí cap a la igualtat, sense oblidar el compromís social amb les dones que pateixen al món amb referència a les dones d’Afganistan i les dones d’Iran.

Va acabar el discurs amb la divisa que va trencar el silenci dels carrers de l’Iran:

DONA, VIDA I LLIBERTAT.

La Immaculada i la Joana Amat van guanyar el premi a la Trajectòria Professional 2022, el passat 27 d’octubre, durant els XIX Premis Catalunya Construcció.

Referentsfemenins.cat – Projecte març 2023

donarà visibilitat a totes les premiades arreu del món. El projecte porta per nom “referentsfemenins.cat”, i consisteix d’una web on cada premiada tindrà el seu espai on es presentarà amb un àudio i es mostrarà a través d’un mapa del món, totes les seves zones influenciades.

El projecte es presentarà ja com una realitat el pròxim dia 8 de març de 2023.

 

Les guardonades d’aquest any han estat les següents:

 

Trajectòria professional i empresa familiar

Luz Casal – cantant, compositora i productora musical. Per exercir un lideratge transformador a través de la música i, a més, utilitzar-la com a instrument per construir ponts de solidaritat.

Corresponsabilitat i emprenedoria social

Judit Mascó – Presidenta de la Fundació Ared. Per creure fermament que la dona és el motor de canvi de la nostra societat i treballar altruistament per empoderar-la, donant-li totes les eines perquè pugui canviar el seu entorn.

Innovació i tecnologia

Núria Pastor – Cofundadora i CEO d’HumanITcare. Per exercir un lideratge transformador i trencador amb estereotips de gènere i, a més, fundar una eina de telemedicina que porta la salut a casa dels pacients.

Internacionalització

Maite Gassó – CEO i Directora Creativa de Lola Casademunt. Per dedicar el seu talent creatiu i la seva passió a fer créixer l’empresa que va crear la seva mare. Doncs, per crear roba que l’empodera i li dona seguretat.

Emprenedoria

Wiame Zaghary – Sòcia fundadora de Xocolàrium. Per obrir-se camí en un camp totalment desconegut per ella, per aprofitar les oportunitats que s’ha trobat al llarg de la seva vida, al Marroc i a Catalunya.

 

FELICITATS PREMIADES!


Encara no hi ha comentaris!

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà.