Consells per evitar que la teva llar sembli desordenada

Està clar que les superfícies buides conviden al desordre. Però no només allò que està on no toca: roba sobre les cadires, sabates fora de lloc, la bossa i jaquetes penjant al rebedor,.. També reflexa desordre una habitació recarregada amb massa objectes de decoració o massa mobles. Totes aquestes coses s’han de tenir en compte a l’hora de mantenir endreçat un espai i, sobretot, si el que volem és ensenyar la nostra llar a possibles compradors o llogaters quan no hem tingut la oportunitat de buidar-la prèviament.

Aquí et mostrem alguns consells perquè aquesta visita sigui tot un èxit!

Caixes a la zona de treball 

L’estudi o oficina tendeix a convertir-se en un calaix “desastre” on va a parar tot el que no volem que estigui a la vista o allò que hem de guardar i no sabem on posar-ho. Per això, hem de ser molt rigorosos amb aquesta estança i t’aconsellem intentar tenir calaixos i prestatges amb capacitat d’emmagatzematge per poder guardar tot de forma convenient i mantenir un ordre.

Si no en tens, pots comprar caixes decoratives o decorar-les tu!

 

 

Sala d’estar amb petits detalls

Pocs mobles, bona distribució i detalls com alguna planta i algun coixí. No es necessita res més per aconseguir una decoració senzilla, ordenada i neutra que farà impossible tenir l’estança desordenada. El millor és escollir aquells objectes de decoració que encaixin més amb l’estil de la teva llar i repartir-los sense atapeir les taules, parets o allà on els vulguem posar. Menys és més, diuen.

La següent fotografia és un exemple d'”ordre desordenat”. Si ens fixem bé tot sembla ser al seu lloc però hi ha tantes coses que a simple vista sembla una sala desordenada, o no?

 

Cuines amb el més imprescindible

La cuina és un lloc perillós i difícil de mantenir endreçat per la quantitat d’estris que hi ha. Una bona solució és l’ús d’armaris grans i separadors als calaixos. Els pots transparents funcionen molt bé com a us decoratiu i, per exemple, podem tenir la pasta, l’arròs o la farina col·locada en forma de decoració en algun prestatge o sobre el taulell de treball si el que es vol és tenir els ingredients a mà.

 

El dormitori, l’estança més important per l’ordre

Un dormitori amb poc mobiliari és el més ideal. Un llit, un parell de tauletes de nit i un armari, amb portes! Tot i que sigui molt modern tenir un espai tipus vestidor, sense portes, si ets desordenat serà la pitjor idea. L’habitació l’hem de concebre com una estança només per dormir i per garantir el descans nocturn és important lliurar-la d’elements que ens puguin destorbar i trencar el feng shui.

 

Cada cosa al seu lloca al rebedor 

 

El rebedor és el primer que una visita veu, per tant ha de ser el més important. Moltes vegades acostumem a deixar les sabates i la bossa al primer lloc que veiem en entrar a casa i el rebedor sol ser el primer per causar una bona impressió a primera vista. El més útil serà posar un penjador i un sabater per poder penjar ordenadament els abrics i bosses i amagar les sabates. En aquest cas sí que s’ha de pensar en posar el mínim!