La millor edat per adquirir un immoble

Una de les decisions més importants en la vida d’una persona o família és, actualment, convertir-se en propietari. I és que, adquirir un immoble avui dia suposa un desemborsament tal que pot fer canviar el nostre dia a dia durant diversos anys. Per això, el millor consell és no precipitar-se, meditar tots els pros i contres i fer-ho en el moment just. Analitzar tots els aspectes és clau per ajudar-te a prendre la millor decisió.

L’edat per adquirir un habitatge és molt relativa i, cada vegada, influeix més el mercat immobiliari en relació a l’oferta d’obra nova i l’augment de preus de lloguer. D’altra banda, també les possibles ajudes que hi hagi a nivell estatal per a l’adquisició del primer habitatge i altres factors com la situació laboral i familiar del client potencial.

En 2017 més d’un 40% de les peticions d’hipoteca van ser de compradors d’entre 30 i 40 anys. Un 27% de les quals de compradors d’entre 40 i 50. El 17,5% pertany a compradors d’entre 18 i 30. Aquesta última franja d’edat ve marcada per la inestabilitat del mercat laboral i la por de les entitats bancàries a concedir crèdits a clients tan joves per adquirir un immoble.

Per altra banda, aquest any 2018, el Govern ha anunciat un paquet d’ajudes per al lloguer i la compra per a menors de 35 anys que pretén incentivar la compra mitjançant un ajut del 20% del preu total, sempre que el sou anual del sol·licitant no superi els 22.000 euros.

L’anterior ajuda és molt positiva, però, tenint en compte la inestabilitat laboral en l’actualitat, sembla poc probable apostar per adquirir un immoble. Sembla que la franja d’edat entre 35-45 anys és la més comuna i encertada, ja que l’ocupació sembla estabilitzar-se i l’economia familiar permet una inversió d’aquest tipus convertint-se en una despesa més assequible. És important decidir-se a fer aquest pas quan el desemborsament de la compra pugui assumir-se com una despesa més i no com un repte mensual que pot portar a problemes majors en un futur afrontant, potser, un desnonament per no poder complir amb el deute.