Què és el Feng Shui i com s’utilitza?

Sovint a la tècnica del Feng Shui se l’associen errònies característiques, com confondre aquest mètode amb decoració d’estil oriental. Però res més lluny de la realitat.

El Feng Shui és un sistema mil·lenari d’harmonització d’ambients basat en l’energia i l’ocupació conscient dels espais on vivim i treballem des d’un punt filosòfic. De fet, la seva traducció és “Vent i aigua” referint-se al flux vital d’energia que tenen tots els éssers vius i es creu que el seu origen data de fa uns 3500 anys a la Xina encara que, en aquell moment, aquest mètode estava reservat als emperadors, ja que era considerat una eina de poder. Amb el pas dels anys aquesta tècnica s’ha expandit i, encara que a Espanya encara es coneix superficialment, als països orientals com Hong Kong es pren seriosament fins i tot en la planificació de les seves ciutats.

PERÒ, QUIN ÉS EL SEU OBJECTIU FINAL? MILLORAR LA TEVA VIDA

Segons aquesta filosofia, un entorn ordenat i amb llum aporta energia positiva i ens relaxa, ajuda a que descansem i ens centrem en el que és important; per tant, que la nostra vida flueixi millor. Mentre un espai fosc i desordenat acabarà per estressar-nos.

Però el Feng Shui, també té diverses aplicacions que, segons les nostres necessitats, ens aportarà un benefici o un altre. És important posar-lo en pràctica quan la persona se sent malament en algun aspecte de la seva vida. Aquesta tècnica es convertiria en una poderosa eina per ajudar a harmonitzar la seva vida començant per la seva llar.

D’altra banda, també es pot utilitzar per modificar allò que la persona necessiti canviar o millorar en la seva vida, un objectiu concret, com l’amor o la prosperitat.

HO PUC FER JO MATEIX?

Una cosa important a tenir en compte és que el Feng Shui, al cap i a la fi, és el que fa sentir la teva llar. En altres paraules, has de saber el que necessites millorar per sentir-te millor, més còmode al arribar a casa. En cap cas es parla de creences o religions estranyes, sinó d’utilitzar el sentit comú. Tant les formes, colors, textures o la il·luminació afecten el teu estat d’ànim. Si ens fixem en tots aquests punts sabrem com hem d’aplicar-lo i en què.

ON ÉS MILLOR APLICAR-LO?

En principi ha d’aplicar-se a tot l’immoble per obtenir resultats generals, però s’ha de fer en aquells punts on l’energia és més baixa que, principalment, tendeixen a ser les habitacions amb menys ús, com ara despatxos, habitacions de convidats o trasters, on el desordre acostuma a ser major.

És molt important abans de començar a aplicar la tècnica del Feng Shui desfer-se de tot l’innecessari, fer neteja en general per aconseguir més ordre i equilibri. Essencialment, no deixa de ser una filosofia de vida, molt present a països orientals on, abans d’introduir alguna cosa nova en la nostra vida, ens hem de desfer de les coses velles i no acumular.

Si seguim aquest precepte ja tenim molt guanyat per començar a aplicar aquest mètode.