L’internet de les coses molt present a la nostra llar

Actualment, la majoria de nosaltres no seria capaç de viure sense internet. Si comparem altres avenços tecnològics, internet fa relativament poc que forma part de les nostres vides però ha entrat tan fort i ha evolucionat tan ràpid que fa que ens preguntem: què en fèiem abans sense?

Internet va entrar primerament amb els ordinadors i va seguir amb els telèfons mòbils, canviant de per vida la forma que teniem de comunicar-nos. Però ara, es troba en una tercera i molt important revolució. Internet, tal i com ho coneixem fins ara, ha evolucionat fins a entrar dins de casa nostra, moltes vegades sense saber que hi és i és coneguda com Internet de les coses.

L’internet de les coses

Aquest terme, genèric on els hi hagi, fa referència a la connexió a la xarxa d’elements quotidians a casa nostra convertint objectes estàtics en interactius. La mecànica de l’internet de les coses és poder donar ordres específiques a diferents elements de casa per tal que millorin la nostra vida. Un exemple, les persianes elèctriques, les neveres intel·ligents, els sistemes de calefacció i aire condicionat,… Tots aquests sistemes es poden controlar des de l’exterior mitjançant ordres específiques utilitzant la xarxa.

Tot i que aquesta tecnologia és incipient, ja hi ha cases gairebé completament domòtiques on es pot regular llum i temperatura de forma remota abans d’arribar a casa des d’aplicacions mòbils concretes. L’exemple més recent i que més rebombori ha causat és obra del gegant d’internet, Google. La companyia ha creat Google Home un sistema de control total que farà que la xarxa millori la vida a casa. Aquí en podeu llegir més.

Aquest nou ús també redissenya les ciutats creant el que s’anomenen Smart Cities o Ciutats Intel·ligents. D’aquesta manera, aspectes com el control de l’enllumenat als carrers, automòbils, edificis, etc. canviaran la definició actual d’urbanisme i ciutat.