Idees per decorar casa teva el dia de Halloween i la Castanyada

Recull d’idees per decorar casa vostra la nit del 31 d’octubre, sigui per celebrar Halloween 🎃 o la Castanyada 🌰

 

Cada cop més, acollim festes d’altres indrets del món i ens les fem pròpies. Una d’elles és la coneguda com a Halloween, en la qual infants i adults es disfressen de personatges coneguts del món del cinema de terror o de criatures terrorífiques i passen la nit del 31 d’octubre sopant i fent festa. A Catalunya, aquesta festa es combina amb la castanyada, on familiars i amics es reuneixen para sopar panellets, castanyes i moscatell.

 

Tot i ser una festa dels Estats Units, cada any al nostre país hi ha més aficionats a Halloween i més famílies que la combinen amb la Castanyada. Això fa que, a més de voler representar un personatge terrorífic, es vulgui decorar la casa amb motius adients de les festivitats. És per això que hem pensat a fer un recull d’idees que us poden servir per decorar casa vostra la nit del 31 d’octubre.

 

 

Taula Halloween | Decoracio Castanyada |

 

Petita carbassa paret de fusta | Castanyes per Christoph Schütz

 

Quan pensem a decorar la casa per Halloween, a tothom ens ve al cap la carabassa amb llums, ratpenats i bèsties terrorífiques. No obstant això, podem anar més enllà i transformar aquesta decoració en un mood més sofisticat que s’adeqüi al vostre estil de casa, com ara adoptar un enfocament minimalista. Us presentem diferents opcions per donar-li un toc festiu a la vostra llar! Us oferim propostes més arriscades o més econòmiques perquè pugueu fer que la vostra llar llueixi ambientada per rebre els vostres convidats.

 

Els colors que t’ajuden a decorar

A l’hora de començar a decorar, cal tenir en compte els colors predominants en una decoració tradicional a la nit del 31 d’octubre. Aquests colors són el negre, taronja, morat, gris i vermell. El negre i el gris, en el context del terror, sempre evoquen la foscor i la intriga. Pel que fa al taronja, és distintiu de Halloween, ja que l’element principal utilitzat és la carbassa. D’altra banda, els colors morats estan influenciats per les flors liles i la vestimenta que poden portar bruixes, bruixots i altres éssers. I el color vermell com a símbol de sang, més usat en el gènere gore. Els elements més comuns són carabasses, calaveres, teles d’aranyes, aranyes, veles i canelobres.

 

Els colors predominants en el cas de celebrar la castanyada són tota la gamma de càlids com els marrons i taronges. Aquests colors transmeten sensació de caliu i calidesa a la llar. Els elements més comuns per aquesta festivitat són les mateixes castanyes, panellets, fulles, branques seques i element característics de la tardor.

 

Decoració tradicional a taula

Al menjador, i concretament a la taula, és on tindrà lloc el sopar i, per tant, és l’escenari més important. A Halloween, les taules solen imitar un estil terrorífic inspirat en escenes icòniques de pel·lícules conegudes com ara: Beetlejuice, La família Addams o La matança de Texas.

 

Una taula llarga amb objectes propis del món del terror, com canelobres (com més vells millor), estovalles negres, espelmes, coberteria de plata i copes de cava, constitueix una decoració tradicional pròpia de totes aquestes pel·lícules icòniques. A més, podeu optar per utilitzar roses en colors vermells, blancs i negres, segons la tonalitat que us vagi millor.

 

També podeu jugar amb el tipus de llum i optar-ne per una més tènue o fer servir la llum de les espelmes, buscant punts de llum que donin més intimitat i que marquin detalls de la taula. Cal remarcar que no volem una foscor absoluta.

 

📍 Sant Cugat 🗝️ 1.950.000 € REF. 29745

 

Per altra banda, en gairebé totes les pel·lícules de terror, sempre surten cases on la xemeneia és un element predominant en la decoració del menjador. Tens la sort de tenir una llar de foc a casa? Destaca-la decorant-la amb espelmes i guarniments com tela d’aranyes artificials o calaveres. I per donar-li un toc més ambientat, encén-la!

 

En el cas de celebrar la castanyada, a la taula podeu posar elements característics d’aquesta festa, com castanyes, porro amb moscatell, batata o patata dolça, panellets i no us oblideu d’unes bones estovalles de quadres. Les castanyes poden estar distribuïdes per tota la taula com si fossin un element més de decoració i no tant un aliment. També podeu fer servir fulles i branques seques per decorar la taula així com els utensilis que s’utilitzen en un sopar quotidià.

 

Decoració més divertida

 

Aquest tipus de festivitat, i més concretament Halloween, va destinada al públic infantil, i és per això, que si tens fills és preferible que optis per una decoració més divertida. Per tant, els treballs manuals agafen protagonisme i serà el principal element decoratiu en aquesta festivitat. Els materials que més es veuran seran les cartolines en formes de ratpenat, fantasma o aranya, les teles d’aranya fetes com mandales i penjades per les finestres o globós en diferents formes i colors.

 

📍 Cerdanyola del Vallès 🗝️ 840.000 € REF. 29429

 

En el cas de la castanyada, els infants ompliran la casa de fulles, panellets i castanyes. Les fulles seques sempre són un element imprescindible, ja que és el senyal de l’arribada del fred i la tardor. És una senya d’identitat a aquesta celebració, juntament amb les castanyes i els panellets.

 

Decoració en exterior

En el cas de tenir una casa amb jardí, una bona opció són les carabasses de diferents mides distribuïdes al voltant de la porta de casa. Si tenim escales, podem ordenar-les per mides i tonalitats. També pots afegir una corona de fulles i branques seques a la porta i altres tipus de fruita de la temporada creant petits bodegons, així com figures esquelètiques o de bruixes i bruixots. És una manera de donar la benvinguda als convidats i fer-los endinsar en l’ambientació de la festa, donant un toc molt característic de Halloween.

 

La castanyada la dirigim més a un tipus de decoració més de tardor i rural. Podem utilitzar les fulles seques per fer garlandes amb tons ocres o amb paperines de diari i troncs. En el cas de tenir un banc o seient, podem decorar-lo amb coixins i mantes de quadres, amb colors que vagin d’acord amb la tardor. Omplir el camí cap a la porta de fulles, pot ser una bona opció per donar-li un toc encantador a l’entrada.

 

📍 Cerdanyola del Vallès 🗝️ 485.000 € REF. 30128

 

Decoració més sofisticada

Encara que Halloween es pot visualitzar de diferents maneres, avui donem una opció més sofisticada i glam que creiem que pot enllaçar amb la temàtica obscura i de misteri de la nit del terror. Començant per la carabassa, que és un dels accessoris que més protagonisme té, també és un dels objectes que més possibilitats té a l’hora de decorar. En aquest cas, el color platejat juntament amb el deurat, el blanc i el negre poden formar un combo perfecte. Estem acostumats a relacionar aquesta festivitat amb altres colors que no són el blanc, però en aquest cas, agafa protagonisme.

 

Les flors naturals, les fruites de temporada, elements boho com veles blanques i les lluentors creen una harmonia i poden donar un toc més sofisticat a aquest tipus de decoració. Sempre jugant amb la subtilesa dels elements que ho componen.

 

La clau per obtenir una decoració sofisticada és mantenir un estil coherent amb tots els elements i optar per la qualitat en els materials i els detalls. És per això, que en el cas de voler celebrar la Castanyada, podem optar per utilitzar un tipus de teixit i que es repeteixi el patró en tota la casa. També podem jugar amb tonalitats i que destaqui una per sobre de les altres, donant-li així protagonisme a un sol element decoratiu. Jugar amb la llum i l’olfacte també pot ser una bona opció, col·locant porta veles amb veles aromàtiques i encens d’olors. Tot això pot ajudar a crear una atmosfera adequada.

 

📍 La Roca del Vallès 🗝️ 425.000 € REF. 30956

 

Què t’han semblat aquestes idees per decorar casa vostra la nit del 31 d’octubre?

 

Per qualsevol dubte, o si vols informació, pots contactar amb nosaltres a través d’info@amatimmo.cat o trucant-nos al (+34) 934 803 400.

 

T’ha agradat l’article? Comparteix-t’ho!