Amat i el teletreball

En els últims 2 anys sembla que el teletreball està a l’orde del dia i és un fet que tots hem integrat com una cosa normal, però a Amat ja estàvem preparats per poder teletreballar molt abans que arribés la COVID-19. Quan la pandèmia ens va enviar a tots cap a casa no ens va suposar un gran problema seguir treballant amb normalitat des de casa tal i com ho fèiem des de les nostres oficines.

Des de fa anys que treballem amb un escriptori individual al núvol al qual ens podem connectar des de qualsevol ordenador amb connexió a Internet. Això sempre ens ha ajudat a tenir mobilitat entre oficines i poder seguir treballant sense la necessitat d’haver de portar sempre a sobre un portàtil. Arribem a qualsevol de les nostres oficines i, sigui o no el nostre lloc de feina habitual, podem treballar al 100% com si ho fos a través de qualsevol ordinador que hi hagi.

I això és perquè ja fa anys, des del 2011, que vam contactar amb OnWork per a que ens ajudés a migrar la nostra infraestructura en servidors al núvol. Vam decidir apostar per una transformació digital permetent, així, augmentar l’eficiència i la productivitat alhora que aconseguíem una millor seguretat de la nostra infraestructura. OnWork ens va dissenyar i preparar una infraestructura a on van incloure els programes de gestió amb les que treballem perquè l’objectiu era virtualitzar els escriptoris dels treballadors per comptar amb una accessibilitat flexible i híbrida; així ho explica OnWork.

A més a més, OnWork té un servei tècnic que podem contractar segons el nivell que més ens interessa des del qual si tenim algun problema els avisem de la incidència, ja sigui general o individual d’un sol escriptori, i ens ho solucionen. I ara hem renovat el contracte amb ells i l’hem ampliat en temes de ciberseguretat. Per tant, són com el nostre departament informàtic al núvol.