Coneixeu l’aplicatiu Administració Online?

Ja us en havíem parlat anteriorment de l’Administració Online, però per a que encara ho tingueu molt més clar hem decidit fer aquest post on us expliquem clarament, i amb l’ajuda d’uns vídeos, per a què serveix i com utilitzar-la.

És tracta d’un aplicatiu web per a propietaris de comunitats administrades on es pot consultar documentació i rebuts, generar incidències, reservar cita per parlar amb l’administrador i, en cas de ser president, conformar factures.

Podeu accedir a l’Administració Online des de la nostra web o bé us podeu descarregar l’enllaç a mode d’accés directe al vostre mòbil com us explicàvem en un post anterior i com us mostrem al següent vídeo.

Per altra banda, si no sabeu el vostre usuari i contrasenya per poder-hi entrar, contacteu amb el vostre administrador personal que us els facilitarà.

L’aplicatiu permet reportar les incidències que hi hagi a la comunitat i, fins i tot, adjuntar imatges. Aquesta opció també la vam desenvolupar en un altre post, però hem volgut explicar-ho d’una forma més visual per fer-ho més senzill a continuació.

A més a més, l’Administració Online, es va actualitzant amb opcions noves com és el cas de l’opció de reservar una cita directament amb el vostre administrador. D’aquesta forma és molt més fàcil i ràpid per a tots.