Quines mesures excepcionals pel COVID-19 està adoptant l’Agència Tributària de Catalunya?

L’Agència Tributària de Catalunya ha fet publiques les mesures adoptades davant la situació d’excepcionalitat causada pel COVID-19 en relació amb els terminis dels procediments de tramitació i en relació a l’atenció ciutadana des del dilluns 16 de març.

Segons la Resolució SLT/720/2020 del 13 de març per la qual s’adopten noves mesures addicionals per a la prevenció i control del SARS-CoV-2 i el Reial Decret de 463/2020 del 14 de març que declara l’estat d’alarma per gestionar la situació de crisi sanitària, les mesures que han adoptat fan referència al següent:

  • Suspensió i interrupció dels terminis dels procediments de gestió, inspecció i recaptació.
  • Suspensió de terminis de prescripció i caducitat.
  • Suspensió de l’atenció presencial; les oficines romandran tancades. Per tant, les cites prèvies que ja havien donat amb antelació queden anul·lades.

Totes aquestes mesures les apliquen a totes les oficines, delegacions i serveis centrals de l’Agència Tributària de Catalunya fins a nou avís.

Tot i que tinguin les oficines tancades, els serveis telemàtics d’autoliquidacions i gestions, i el registre electrònic els segueixen tenint habilitats per poder fer els tràmits, igual que el formulari de contacte i el de comunicació d’incidències tecnològiques.