La digitalització del mercat immobiliari

La tecnologia digital és ja un fet en un 83% de les empreses del sector immobiliari tot i que són més del 90% les que consideren que aquest és un repte important, encara que no apliquin la tecnologia necessària per introduir la digitalització als seus negocis que, en aquest cas, són empreses tradicionals que s’estan plantejant el pas cap a la innovació als seus processos. I aquest fet no és motivat perquè les immobiliaris es neguin a acceptar el canvi, sinó que en moltes ocasions és un problema més profund motivat per la manca de professionals digitals en la matèria i el desconeixement de les noves tecnologies.

A diferència de les empreses tradicionals, les ja conegudes com PropTech, inverteixen prop d’un 45% en desenvolupament tecnològic, mentre que és només un 5% del pressupost anual el que inverteixen les empreses “clàssiques” tenint en compte, a més, que pel moment les ProPtech tenen un volum de negoci més baix.

La inversió en PropTech

Segons l’informe consultat de Finnovating, durant els últims anys la inversió en PropTech ha crescut considerablement i les previsions suggereixen que segueixi creixent. Les perspectives dels treballadors creixen fins a un 96% en relació al vist i plau sobre el futur d’aquest tipus d’empreses i del sector en general. A la mateixa enquesta, realitzada per FTI Consulting, s’apunta a que el 64% dels enquestats opinen que el sector PropTechec es troba a prop d’experimentar un gran creixement.

El Big Data i la digitalització

Un dels aspectes més rellevants de la digitalització és el Big Data, imprescindible per poder donar el pas al digital en un 100%. Aquesta és una de les tendències més rellevants del sector, tot i que a Espanya és molt lluny d’altres països com Estats Units, on la inversió se situa en un 49%, col·locant-se al capdavant, seguida de la Xina (26%) i d’altres destacables com a India o Regne Unit.

El perfil espanyol

Quan parlem de PropTech a Espanya, estem descrivint una startup fundada entre els anys 2010-2017 amb una plantilla d’entre 1 i 10 empleats, i amb seu a Madrid o Barcelona. Aquesta estructura empresarial ha crescut al país durant els últims vint anys i ha estat més acusat des de 2014.

——–

Informació extreta de Informe de Finnovating