Fer un contracte de lloguer de més del que marca la llei?

Sóc propietari d’un pis i l’inquilí em demana més temps de contracte de lloguer que els tres anys que diu la llei. Què puc fer?

La llei parla de temps mínim d’un contracte de lloguer, per tant, és perfectament lícit ampliar aquest temps. De fet, nosaltres en aquests moments de tanta incertesa ens sembla estrictament necessari, i bé, tant pel propietari que perquè li sigui rendible l’arrendament el més important és tenir la finca llogada el màxim temps possible, com per l’inquilí, que necessita i reclama estabilitat en el lloguer.

Hi ha inquilins que ja els hi està bé un contracte de lloguer de tres anys, que és el període mínim, però si ens posem en el lloc d’una família amb fills que busca pis de lloguer i pensem que això implica noves escoles, nous amics pels fills, etc. serà bo poder oferir més anys; els cinc que ja tenien tots assumits o més, si fos possible. Tot dependrà de com enfoquem la resta de condicions del contracte de lloguer, la renda i, sobretot, els futurs increments seran determinants a l’hora de pensar en un contracte més llarg.

Si realment es troba un bon equilibri entre temps de lloguer i preu tindrem l’objectiu aconseguit.