Octubre, quin mes!

Aquest mes d’octubre ha estat un mes molt contradictori.

Què ha estat positiu?

A AMAT hem fet una gran inversió amb l’apertura d’una nova oficina al centre de Sant Cugat, a l’Av. Rius i Taulet nº 17. És una oficina gran, de 260 m2, lluminosa, moderna i funcional, amb la intenció de donar el millor servei possible als nostre clients.

Per la Joana i per mi ha estat una satisfacció extraordinària que ens fos atorgat el Premi Personalitat CECOT 2017 i que l’entrega ens la fes el molt Honorable President de la Generalitat Carles Puigdemont.

Per comercial, l’èxit en la fira del Barcelona Meeting Point. Enguany ha estat un Meeting Point amb més expositors, més visitants, més contactes. Ja hem fet dues operacions, derivades d’informació facilitada durant aquells dies.

Què ha estat una constant?

Les preguntes a tota hora, en especial durant la fira, sobre si per causa de la situació que estem vivint com a país ens han caigut les vendes i els lloguers, que si el mercat ha caigut moltíssim, que si marxen les inversions,…

Nosaltres, com sempre, parlem des de la nostra realitat, i aquest mes d’octubre hem fet:

  • En venda, sumant obra nova i segona mà, un 12% més d’operacions que al setembre.
  • En lloguer, un 26% més que al setembre.

Cal destacar, però, que segur que ho ha afavorit el fet què hem començat la comercialització d’una promoció precisament aquest octubre. Segurament, en algunes altres zones hi ha hagut una aturada, però potser no serà dolenta pel sector. Corríem una mica massa. Ja sabem que no agradarà la nostra opinió, però per un mercat no es bo que els preus del sòl pugin tant ràpid a Barcelona i rodalies perquè aquest increment, com és normal, es trasllada al preu dels habitatges i potser arribaria massa aviat el moment en què oferta i demanda no estaran alineades.

Quan parlem d’habitatge de luxe i inversions és veritat que hi ha una certa aturada, però cap dels inversors amb els que fa anys que hi treballem ha marxat. Com a màxim està expectant, i és normal en un moment en què hi ha una certa inseguretat.

Què ens entristeix?

Que hi hagi empresonats per raó de les seves idees.
Pensem que estem en moments complicats però ens en sortirem!