La primera obra de Gaudí es podrà visitar a la tardor

Més de 130 anys ha estat el temps que la Casa Vicens ha estat habitatge particular. Ara, i després de l’adquisició per part de Morabanc al 2014, s’obrirà al públic, després d’una costosa rehabilitació i adequació que ha costat a l’entitat 4 milions d’euros i 3 anys de feina.

La Casa Vicens va ser construïda entre 1883 i 1885 i va ser un encàrrec de Manel Vicens i Muntaner. L’obra es va aixecar  la Vila de Gràcia, quan encara era un municipi independent, als terrenys adossats a un convent, el que li va permetre disposar d’un ample terreny per dissenyar un gran jardí i emmarcar la casa com un element més de la natura. El resultat va ser una obra icònica de l’inici del Modernisme Català on es barregen influencies orientals, mudèjar i nàsrides.

El 1899, amb la mort de Vicens, va ser adquirida per la família Jover, que la va rehabilitar i va anar heretant-se fins a 2007 quan es va tornar a posar a la venda i va ser adquirida per 35 milions d’euros pel banc andorrà.

Casa Vicens/ Canaan

Casa Vicens/ Jaume Meneses

Casa Vicens / Jaume Meneses

Casa Vicens / Pol Viladoms

La Casa Vicens és el vuitè edifici catalogat com a Patrimoni Mundial de la Unesco que es troba a Barcelona i ara es podrà visitar, amb la particularitat que aquesta va ser la primera casa que va fer Gaudí en llicenciar-se a l’Escola Provincial d’Arquitectes de Barcelona el 1883.

Ara, a la tardor de 2017, s’obrirà per primera vegada al públic limitant les visites a grups de no més de 25 persones cada mitja hora, el que no superaria les 500 persones per dia, unes 150.000 persones l’any. A més, la visita la complementarà una exposició permanent amb diferents blocs de contingut per conèixer la història de la finca i el context social, cultural i artístic de la mateixa.