La importància d’integrar la discapacitat a l’empresa

Just fa unes setmanes vam participar a la Jornada d’Integració Laboral de Persones amb Capacitats Diverses organitzada per FemCAT. Per nosaltres va ser una jornada especial ja que hi vam participar activament explicant en un vídeo com ha estat, en el nostre cas, aquesta experiència. Un vídeo que recomanem ja que, a part de la nostra, hi surten experiències molt enriquidores i interessants.

A Amat Immobiliaris teníem certa experiència en treball amb persones amb algun tipus de discapacitat, però havien estat experiències temporals com a pràctiques d’empresa d’alguns alumnes de centres especials. Però va ser al 2012 quan amb la compra d’una altra empresa vam incorporar una persona amb discapacitat de forma permanent al nostre equip. Des d’aquell dia, el Jose Maria és un més d’Amat Immobiliaris.

A Amat Immobiliaris encara tenim molt camí per recórrer i aconseguir una empresa tan diversa com la pròpia societat

Després de tot aquest temps podem dir que per nosaltres ha estat una experiència més que positiva des de molts punts de vista. Des del punt de vista empresarial, doncs com qualsevol altre treballador t’aporta valor a l’empresa, això sí, cal una reflexió continua de les tasques assignades i de com anar-les adaptant amb els canvis que van succeint i aconseguir maximitzar les capacitats d’aquestes persones. Per altra banda, la nostra experiència ha estat molt bona des del punt de vista de millora de l’esperit d’equip. El Jose Maria, en aquest cas, ha aportat un plus a l’equip, sobretot amb els que interactua constantment, I això és molt valuós per a l’empresa i per a les persones que el formen.

Per nosaltres l’ajuda d’una fundació, en el nostre cas la Fundació Aura, va ser molt important a l’hora d’afrontar aquesta incorporació i el seu posterior seguiment. A Aura fan un procés de tutela que ens ajuda a tots a trobar les millors solucions al llarg del recorregut professional del Jose Maria a la nostra empresa.

A la Jornada vam conèixer molts altres casos d’empreses ja involucrades en la integració laboral i queda clar que a Amat Immobiliaris encara tenim molt camí per recórrer i aconseguir una empresa tan diversa com la pròpia societat.

Guifré Homedes

Director d’oficina