Com treure el màxim profit d’una cuina petita

Tot i que a la majoria de llars la cuina acostuma a ser el centre de reunió, en moltes ocasions les seves dimensions no ho permeten. Avui dia, que cada m2 compta, és important treure’n el màxim profit possible. Per això et volem proposar algunes idees per gaudir d’una cuina més amplia i còmoda. Pren nota!

Distribució

El disseny de la cuina és molt important i, tot i que ens ho marcaran els m2, hi ha solucions útils per aprofitar els centímetres. Primer de tot, hem de tenir en compte els espais que ha de tenir i que es diferencien en 3:

  • Zona d’emmagatzematge (Nevera)
  • Zona de preparació i neteja (Rentamans i taulell de cuina)
  • Zona de cocció (Fogons)

Tenint això clar podem crear una distribució òptima a l’hora de repartir els cms per cada part. Per una cuina petita, i si volem una zona de treball generosa, la millor és la forma en U. Això ens permetrà destinar una bona part al taulell de cuina guanyant el màxim espai.

Electrodomèstics

Un dels problemes més importants és la col·locació dels electrodomèstics a la cuina. Per sort, actualment, tenim la possibilitat d’escollir-ne les mides. Avui, no cal posar el mateix renta-vaixelles o forn que el veí, sinó que podem comprar-ne de més petits o exclusius. La clau és aprofitar tots els forats de la cuina tant en qüestió d’emmagatzematge amb armaris i calaixos, com en tots els aparells de cuina.

Tirar parets 

Quan una cuina és realment petita i vols guanyar el màxim espai, la millor solució és eliminar les parets. Sempre que siguin envans no hi haurà cap problema. Això sí, la inversió econòmica serà important. Per altra banda, si et decideixes a fer-ho, hauràs de tenir en compte les incomoditats que aquest tipus de cuina genera, com els fums i olors.