Urbanisme igual a inseguretat

Si en algun tema està d’acord tot el sector immobiliari és en la necessitat de repensar tots els temes d’urbanisme. Sóc conscient que l’urbanisme és un tema delicat, que pot generar grans plusvàlues i que molts dels casos de corrupció que avui es jutgen tenen a veure amb més o menys proximitat a temes urbanístics però, tenint en compte tot això, el que no es pot fer és la paralització, els terminis inacabables i tenir una visió tan localista d’aquests temes.

L’urbanisme és l’instrument que produeix la matèria prima que necessita el país per créixer demogràficament, o en nombre de llars o de residents d’altres països que decideixen venir a viure amb nosaltres. L’urbanisme és, també, l’instrument per definir on col·loquem les fàbriques i la logística, i no pot ser que la producció d’aquesta matèria prima sigui tan lenta, tan plena d’ensurts, tan plena d’inseguretats; que es comenci i costi tant que s’acabi.

El món d’avui és molt dinàmic, tot va molt ràpid: tendències, productes, formes de vida, compassar la demanda, les necessitats, … Amb un urbanisme tan lent i feixuc tot això és difícil, i encara és més difícil d’entendre quan al darrere d’un projecte hi ha un inversor estranger. Senzillament, ho supera.

Sé que la Generalitat està treballant des de fa temps en una nova legislació. El sector ho demana. Necessitem rapidesa, que les lleis siguin clares, que ens donin sobretot seguretat. Necessitem seguretat!

Entorn a Sant Jordi

Ara que ha passat Sant Jordi ens sembla bon moment per explicar un projecte que fa temps que fem i quasi mai expliquem: “Amat Cultura”. Sota aquest nom hi agrupem una sèrie d’activitats relacionades amb el món cultural: presentacions de llibres i taula d’escriptors de Sant Cugat, sortides culturals per Barcelona amb empleats, regal de llibres i ceràmiques a clients, ponències, … Ho fem per vocació i tradició. Som una empresa vinculada des de sempre a temes culturals i volem continuar sent-ho cada vegada més si ens és possible.

La cultura és la memòria del poble, la consciència col·lectiva de la continuïtat històrica, la forma de pensar i viure
Milan Kundera, novel·lista i assagista txec

Immaculada Amat

Co-directora d’Amat Immobiliaris