Oferta i demanda es troben al Barcelona Meeting Point

Com cada any, intentem fer una mica de reflexió després de la celebració de la fira immobiliària Barcelona Meeting Point. Ja estem a la 20ª edició i, mirant enrere, és segur que aquest any hi ha dos fets destacats: més assistents a la part professional i, pel gran públic, trobada de l’oferta i la demanda.

Com ja hem explicat altres vegades, el Barcelona Meeting Point té dues parts molt diferenciades. Els primers dies es converteix en el gran punt de trobada del sector, i és per elogiar la capacitat de reunir en un mateix espai des dels fons internacionals més importants a l’agència immobiliària més petita. Aquest any, segurament, s’ha notat més assistència de professionals que en els últims anys; els estands han estat una mica més grans; i hi ha hagut més expositors. Les converses informals i conferències habitualment giren sobre l’estat del sector i aquí és on es poden deduir algunes coses:

1.    El sector ha millorat clarament.

2.    Certa sensació d’una millora massa ràpida. Sabrem ser prudents?

3.    A la vegada, creixement desmesurat d’agències, freelance, etc. I, tot i la millora, clarament no hi ha mercat per tants actors.

4.    Hi ha un problema important d’oferta de lloguer que tensa enormement els preus.

Si mirem els dies més focalitzats en el gran públic, sí que hi ha un fenomen nou i positiu: ara sí que oferta i demanda s’han tornat a trobar. Les properes setmanes ens donaran els resultats, però ha estat dels anys on creiem fermament que varies vendes s’hauran originat al nostre estand del Barcelona Meeting Point. Com ja dèiem l’any passat, i en aquesta edició encara s’ha percebut més, la recuperació de demandants tipus -parelles joves, jubilats, petits inversionistes, etc- fa que els contactes fets durant la fira siguin de més qualitat dels que s’havien fet fa algues edicions.

Com a conclusió només afegir que tot això va molt per barris i que en moltes zones encara no s’ha percebut una clara recuperació del sector.

Guifré Homedes

Director oficina Barcelona