No parem!

Diari del Canvi

A primers de mes vaig anar a Lima a recollir el Premi IWEC i va ser una experiència molt positiva trobar-se amb dones empresàries d’arreu del món, adonar-se que compartim els mateixos problemes, les mateixes inquietuds… canviant això i la dimensió. Espectacular el creixement i la vitalitat de Lima, edificis nous per tota la ciutat, deu milions i mig d’habitants, grues i més grues per tot arreu. Agraïment especial a la Cambra de Comerç de Barcelona per l’organització i atencions rebudes.

A mitjans de mes vàrem assistir a Barcelona al II Fòrum Jutges / Administradors de finques. Sempre és una experiència interessant poder debatre sobre temes que ens afecten tant com la proposta de Nova Llei de Propietat Horitzontal, que caldrà adequar al moment econòmic i social que estem vivint, on Amat defensa nous criteris pel bon funcionament de la junta de govern de les comunitats de propietaris (no pot ser que cada any comencin de zero). Cal que hi hagi una continuïtat entre junta i junta, cal buscar fórmules perquè es continuïn les polítiques de manteniment de les finques, estroncades amb l’arribada de la crisi, i moltes altres coses més.

Parlant d’administració de finques, l’àrea Patrimonial d’Amat estem plenament satisfets d’haver finalitzat ja un dels nostres objectius d’aquest 2013: la incorporació del programa FacturaScan i digitalització per tota l’àrea, de forma que tant en l’administració de finques en lloguer com en les comunitats de propietaris, ho tenim TOT automatitzat, impossible l’error. Ha estat un procés llarg i complicat però és la major garantia i tranquil·litat pels nostres clients.

A finals de mes també hem anat a Madrid a la 8ª Trobada especialitzada sobre Gestió d’Actius Immobiliaris. Interessants la major part de les ponències, en especial les que parlaven més de futur que de passat i present. Com per exemple l’explicació per part del Banc de Sabadell sobre com han estudiat els diferents sòls que els han arribat, com els han classificat, i les polítiques que pensen seguir. Si més no va ser positiva i esperançadora.

Per últim, com va l’àrea Comercial d’Amat? Doncs volem posar de manifest que octubre i novembre han estat dos mesos amb força vida comercial. Sembla que l’arribada del final d’any hagi animat els compradors o, si més no, que hagin entès que és ARA l’oportunitat de bon preu. Som dels que pensem que l’any vinent poden repuntar els preus en algunes zones. I una molt bona notícia és que hem començat a llogar locals (feia 5 anys que llogar un local comercial era un fet excepcional): des que hem tornat de vacances n’hem llogat més que no pas durant els dos anys anteriors.

Per acabar, precisament aquests dies estem a la fira LPS Shanghai. Qui ens ho havia de dir? Ja us explicarem l’experiència!

“Com lluitaré tan sols amb mots inútils, de què serveix el crit dels lluitadors?” – Salvador Espriu