Trobada sobre gestió d’actius immobiliaris a Madrid

El passat 27 de novembre vam assistir a la 8a Trobada Especialitzada sobre Gestió d’Actius Immobiliaris a Madrid, organitzada per Unidad Editorial Conferencias y Formación. Aquest és el balanç que n’hem fet.

Com sempre es comença a parlar d’on venim, es continua parlant d’on som i es parla poc de futur.

Diverses ponències, algunes d’interessants, sobre el paper que jugaran els fons que han començat a entrar amb força al mercat immobiliari per dos camins:

  • La compra d’empreses services pot revolucionar el món de la intermediació. A empreses com la nostra ens planteja moltes incògnites de futur: quin serà el nostre paper?
  • La compra de paquets d’immobles la volem veure en positiu: pot donar el tret de sortida a que també comencin a comprar els fons locals.

Un altre gran bloc de debat va ser el futur del lloguer: s’incrementarà, però fins quan? Canviarà la mentalitat del nostre país, sempre més decidit a comprar que a llogar? Incentivarà el lloguer la Llei aprovada recentment?

L’últim bloc va ser el destinat a debatre sobre el sòl: cal canviar el règim dels sòls actual? Quins s’han de desenvolupar? Quins criteris fan servir les entitats tenedores del sòl per decidir-ho? En aquest punt va ser molt clara i racional l’exposició de X. Tapias del Banc de Sabadell, que va exposar els criteris de Solvia a l’hora d’analitzar i decidir què fer amb cadascun dels sòls que els han arribat.

En resum, va ser interessant. Valia la pena el viatge.