“Necessito tant de temps per no fer res, que no em queda temps per treballar”

“Necessito tant de temps per no fer res, que no em queda temps per treballar” és una frase d’en Pierre Reverdy – poeta del surrealisme i cubisme francès – trobada al darrer llibre d’Enrique Vila-Matas.

Potser això són les vacances, el no fer res, però la qüestió en aquests moments tan canviants és: ens queda temps per no fer res? Penso que menys del que voldríem i segur que menys del que necessitaríem.

La meva impressió és que la gran majoria de les empreses han canviat la seva forma de fer vacances. Moltes han tancat menys dies dels que habitualment acostumaven, entre elles Amat, i la veritat és que no hem tingut a ningú amb els braços completament creuats. A Barcelona hi ha hagut molta gent, hem tingut un nombre prou significatiu de visites i fins i tot hem tancat operacions.

En línies generals vivim en un estat de permanent tensió: Ens rescaten? A qui: a la banca o al país? Quan? Com? Que si el banc és dolent ja mateix? Com i quins immobles? Que si modifiquen la LAU? Us heu parat a analitzar la proposta que s’ha publicat i a qui beneficia?

Sembla el conte de “l’enfadós”, mai acabem de tenir les coses clares.

I malgrat tot i com sempre diem: “la vida continua”, i també ens aporta coses positives. Aquestes vacances n’he recollit algunes:

  • Al poble de la Cerdanya on estiuegem, hi ha els mateixos restaurants que fa anys i dels mateixos propietaris, un èxit.
  • Un avi de la Terra Alta, ens deia que estava disposat a renunciar a un mes de la seva pensió de jubilació si això podia contribuir a salvar el país. Prenguem-ne nota.
  • Uns amics nostres han venut al juliol molts pisos d’una promoció a la Costa Brava.
  • Ampliem plantilla! Es necessita tant de temps, tan d’esforç per fer molt menys!!
  • Esperem que les vacances curtes o llargues hagin servit per poder descansar una mica i “carregar les piles” per una tardor que promet.

Immaculada Amat
Codirectora Gerent d’Amat Immobiliaris