Debat al Cercle d’Economia sobre el Pacte Fiscal

Només en un lloc com el Cercle d’Economia es pot portar a terme un debat amb posicions tan diferents sobre un tema tant sensible com el pacte fiscal sense que arribi la sang al riu.

Per un costat la Dra. Paluzie, Degana de la Facultat d’Econòmiques de l’Universitat de Barcelona, per a qui el pacte no resol els problemes de Catalunya, i aspira a aconseguir la independència. Per l’altra part, i en l’extrem oposat, en Antoni Zabalza, Catedràtic de la Universitat de València, a qui ja li sembla bé els sistema i els pactes actuals. En mig, en Salvador Alemany, President del CAREC, que defensa la necessitat d’un nou pacte fiscal. I com un “outsider”, el Catedràtic de Madrid Jesus Ruiz Huerta, un gran teòric allunyat però de la nostre realitat.

Em quedo amb les paraules d’en Salvador Alemany: “El pacte fiscal es necessari per eficiència, per responsabilitat, esforç i solidaritat, és el camí per afavorir el progrés econòmic i social de Catalunya.”

El públic era  majoritàriament persones més aviat grans, empresaris, segurament d’idees polítiques molt diferents, però la majoria amb ganes de que les coses canviïn, és evident, i cada dia més, que la societat catalana ja està cansada del “café per a tothom”, som davant d’una ocasió històrica, aprofitem-la!!