Han robat al teu pis, què has de fer?

 In Notícies, Reflexions, Sense categoritzar

Malauradament, durant l’estiu es produeixen un gran nombre de robatoris en domicilis particulars. Els amics de l’aliè tenen mil i un recursos per saber quan Ets fora de casa i quin és el millor moment per entrar-hi a robar. A més de protegir la teva llar amb els consells que donen les forces de seguretat per evitar els robatoris, és important saber també com reaccionar si, en arribar a casa després de les vacances, és  cap per avall perquè han robat.

  1. Avisar

El primer que cal fer si t’adones que t’han robat és posar-ho en coneixement de la policia competent. És important no tocar absolutament res per evitar esborrar alguna possible prova que pugui ajudar a saber qui ha entrat a casa. Els agents aniran al domicili a prendre empremtes i tota la informació que puguin demanar.

 

 

 

2. Fer llistat

Un cop passat l’ensurt cal fer un llistat. Hem de ser el més exhaustius possible indicant què trobem a faltar i el seu valor. A les 72 hores posteriors al robatori hem de recopilar rebuts, garanties, comprovants, etc. per poder presentar a comissaria acompanyat de la denúncia corresponent. 

3. Denúncia

En aquest cas la velocitat juga al nostre favor. Abans de 72 hores hem d’acudir a la policia per denunciar formalment els fets. A comissaria haurem de contestar tots els interrogants que ens plantegen i detallar els fets.

4. Assegurança de la llar

És important saber, si tens assegurança de llar, què cobreix i fins a quina quantitat de diners. Aquesta probablement cobreix el cost total dels elements sostrets o bé la reparació dels danys que poden haver-se produït. Si és així, és important conservar el resguard de la denúncia per adjuntar-ho en el comunicat de l’assegurança.

I si encara no t’has marxat de vacances aquí et donem alguns consells de seguretat facilitades pels Mossos d’Esquadra per evitar que es produeixin robatoris en la teva absència.

Recent Posts

Leave a Comment