Han robat al teu pis, què has de fer?

Malauradament, durant l’estiu es produeixen un gran nombre de robatoris en domicilis particulars. Els amics de l’aliè tenen mil i un recursos per saber quan Ets fora de casa i quin és el millor moment per entrar-hi a robar. A més de protegir la teva llar amb els consells que donen les forces de seguretat per evitar els robatoris, és important saber també com reaccionar si, en arribar a casa després de les vacances, és  cap per avall perquè han robat.

  1. Avisar

El primer que cal fer si t’adones que t’han robat és posar-ho en coneixement de la policia competent. És important no tocar absolutament res per evitar esborrar alguna possible prova que pugui ajudar a saber qui ha entrat a casa. Els agents aniran al domicili a prendre empremtes i tota la informació que puguin demanar.

 

 

 

2. Fer llistat

Un cop passat l’ensurt cal fer un llistat. Hem de ser el més exhaustius possible indicant què trobem a faltar i el seu valor. A les 72 hores posteriors al robatori hem de recopilar rebuts, garanties, comprovants, etc. per poder presentar a comissaria acompanyat de la denúncia corresponent. 

3. Denúncia

En aquest cas la velocitat juga al nostre favor. Abans de 72 hores hem d’acudir a la policia per denunciar formalment els fets. A comissaria haurem de contestar tots els interrogants que ens plantegen i detallar els fets.

4. Assegurança de la llar

És important saber, si tens assegurança de llar, què cobreix i fins a quina quantitat de diners. Aquesta probablement cobreix el cost total dels elements sostrets o bé la reparació dels danys que poden haver-se produït. Si és així, és important conservar el resguard de la denúncia per adjuntar-ho en el comunicat de l’assegurança.

I si encara no t’has marxat de vacances aquí et donem alguns consells de seguretat facilitades pels Mossos d’Esquadra per evitar que es produeixin robatoris en la teva absència.