Descobreix el Carrer dels Petons de Barcelona al Dia Internacional dels Petons

Descobreix la Curiosa Hist貌ria darrere d’un dels Carrers M茅s Encantadors de la Ciutat

 

Amb motiu del Dia Internacional dels Petons que se celebra aquest dissabte 13 d’abril, explorem el fascinant Carrer dels Petons a Barcelona. Caminant pel carrer del Comer莽de Barcelona, 鈥嬧媋l barri del聽Born, 茅s f脿cil trobar-se, si no ho has fet ja, amb al Carrer del Petons. Aquest carrer ple d’encant i misteri, guarda una hist貌ria intrigant que ha capturat la imaginaci贸 de locals i visitants de la mateixa manera.

 

L’Origen del Nom del Carrer dels Petons

El nom del Carrer dels Petons evoca un regust rom脿ntic i t茅 el seu origen en diverses hip貌tesis. La m茅s estesa suggereix que era el lloc on les fam铆lies dels condemnats a mort a l’esplanada de la Ciutadella s’acomiadaven dels seus 茅ssers estimats abans de l’execuci贸. 脡s cert聽que aquest carrer sense sortida t茅 l’entrada on comen莽ava l’esplanada, normalment l’escenari de les execucions. Una altra hip貌tesi apunta que l’estretor i la discreci贸 del carrer, amb edificis de finestres petites, permetia a les parelles amagar-se i deixar-se portar per les passions.

 

Calle de los Besos_Amat Immobiliaris

 

Tanmateix, l’Ajuntament de Barcelona assenyala que la veritable hist貌ria darrere del nom del carrer es deu a Joan Potons, un ve铆 del barri nascut al segle XVII, que vivia en aquest mateix carrer que portava el seu cognom Potons. Potser per culpa dels ve茂ns, el nom del carrer va evolucionar fins a convertir-se en Petons.

El pet贸 m茅s llarg del m贸n

El Dia Mundial del Pet贸 va n茅ixer d’un concurs a Tail脿ndia el 2011. Una parella tailandesa va establir un r猫cord mundial amb el pet贸 m茅s llarg que va durar聽46 hores, 24 minuts i 9 segons. A 2013, la mateixa parella va trencar el seu propi r猫cord amb un pet贸 de 58 hores, 35 minuts i 58 segons.

 

Curiositats sobre els petons que potser encara no saps

Beso ma虂s famoso del mundo_La calle de los Besos Amat Immo

  • Un pet贸 apassionat crema entre 6 a 100 calories per minut i refor莽a el sistema immunitari. Millora la circulaci贸 sangu铆nia i incrementa l’autoestima.
  • Fran莽a va prohibir l’any 1910 els petons a les estacions de trens, ja que ocasionaven retards.
  • Les persones que fan un pet贸 amb molta freq眉猫ncia tendeixen a viure m茅s anys i a patir menys malalties.
  • El 2025 el pet贸 m茅s fam贸s de la hist貌ria, la famosa fotografia d’Alfred Eisenstaedt a Times Square, que immortalitz脿 en blanc i negre l’ic貌nic pet贸 entre un mariner i una infermera al final de la Segona Guerra Mundial, coneguda com El pet贸, far脿 80 anys.

Submergeix-te en les fascinants hist貌ries de Barcelona

El Dia Internacional del Pet贸 茅s una oportunitat perfecta per explorar racons rom脿ntics com el Carrer dels Petons a Barcelona. Celebra l’amor i la passi贸 a la ciutat comtal i descobreix la m脿gia que s’amaga a cada rac贸. A Amat Immobiliaris, amb m茅s de 75 anys d’experi猫ncia a la prov铆ncia de Barcelona i dues oficines a la ciutat comtal, ens apassiona descobrir i compartir curiositats sobre la ciutat de Barcelona i els seus carrers.

 

T’ha agradat l’article? Comparteix-t’ho!