Com donar d’alta la llum a casa teva

Encara no saps com activar el subministrament d’electricitat a la teva nova llar? En aquest article et donarem totes les claus perquè puguis donar d’alta la llum i altres consells.

Com donar d’alta la llum?

Felicitats! Per fi has aconseguit trobar la casa que tant de temps anhelaves tenir. En els darrers dos anys hem après que una llar és molt més que un lloc on dormir, especialment si estàs confinat i has de passar la major part del dia entre les quatre parets dels teus habitatges. Després d’uns quants mesos de recerca intensa, la teva nova casa compleix totes les teves necessitats i ara només et falta ficar tots els teus estris en caixes i traslladar-les amb l’ajuda d’un bon equip de professionals. Tot això pot ser un moment d’estrès, ja que mentre avises totes les entitats que t’envien correu postal que tens una nova adreça, has d’activar els subministraments energètics o traslladar els contractes internet al nou immoble. Aquests tràmits són sovint deixats per a última hora, segons expliquen des de Companias-de-luz.com

Donar d’alta la llum, per exemple, pot trigar entre 5 i 7 dies des que se sol·licita fins que s’executa. Per això, en primer lloc, cal complir amb els requisits. Aquests són tres:

  • Tenir accés a la xarxa elèctrica.
  • Disposar d’una connexió d’electricitat.
  • Posseir unes instal·lacions elèctriques en bon estat.

En la gran majoria dels casos, les cases en zones urbanitzables tenen accés a la xarxa elèctrica, tret que parlem de cases al mig de la muntanya. A més, per poder vendre una casa cal disposar d’una cèdula d’habitabilitat, per a la qual cal comptar amb una connexió de servei elèctrica i unes instal·lacions garantides per un Certificat d’Instal·lació Elèctrica, tal com expliquen des de Companias-de-luz.com. En cas que es tracti d’una casa d’obra nova i no tingui el butlletí elèctric, podem demanar a un electricista que vingui a casa nostra per elaborar el document. Després caldrà pagar el preu per donar d’alta la llum.

Quins documents són necessaris per donar d’alta la llum?

Els experts de l’equip de redacció de Companias-de-luz.com ens expliquen quins són els documents necessaris per activar el subministrament de llum:

  • Document Nacional d’Identitat.
  • Direcció postal de l’habitatge on està el punt de subministrament.
  • Codi Universal del Punt de Subministrament.
  • Tarifa triada.
  • Nombre de quilovats de potència elèctrica contractada.
  • Nombre de compte corrent per domiciliar les factures.

També caldrà aportar altres dades com les dades de contacte, com ara el telèfon o el correu electrònic. Tota aquesta informació s’haurà de facilitar a la comercialitzadora que hàgim triat. Però, amb qui contractar una tarifa de llum? El més útil és fer servir un comparador de llum i gas, una eina que ens ajuda a trobar les millors condicions.

D’altra banda, és important fer un estudi de consum per saber quants kW de potència elèctrica contractada. La potència contractada és el límit de potència establerta per poder connectar diversos electrodomèstics alhora i com més contractem més pagarem a la part fixa de la nostra factura, i així també a l’hora de donar d’alta la llum. El cost és de 60 euros per cada kW de potència elèctrica.

T’ha interessat aquest article sobre com donar d’alta la llum a casa teva? En el següent enllaç a una altra pàgina web pots trobar molta més informació sobre aquest tema si vols continuar aprenent i aprofundint en la matèria a més dels nostres consells.