Amat i el compromís de desenvolupament sostenible

Avui tothom parla del canvi climàtic, parla de la igualtat home i dona; i una part del món empresarial, sortosament, comença a pensar en termes de responsabilitat social com un fet més enllà d’una etiqueta per quedar bé.

Amat Immobiliaris fa molts anys que, de forma primer molt intuïtiva, i finalment, ja plenament organitzada, s’alinea amb el que després s’ha vingut a anomenar l’Agenda 2030 com a compromís de desenvolupament sostenible. Estem parlant dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

Aquest estiu em plantejava quants dels 17 ODS pot estar observant i complint la nostra empresa, perquè francament no ho havia comptat mai.

El resultat em va sorprendre. A continuació us ho especifico endreçant-los tal i com nosaltres vàrem anar adquirint consciencia a l’empresa.

Igualtat de gènere

Vam ser pioneres en la recerca de fórmules de conciliació per tal de poder potencial el treball de les dones. El calendari laboral des de fa 35 anys adaptat al calendari escolar, teletreball, maternitat a la carta.

 

Innovació

Hem estat una empresa innovadora en molts àmbits, començant per la tecnologia amb una doble mirada, una millora del servei al client i una fórmula per permetre la conciliació. Innovació en màrqueting, CRM (la gestió de la relació amb el client), bases de dades per poder millorar el nostre servei, màrqueting relacional, innovació en comunicació creant fórmules de contacte amb els clients com les nostres conferències habituals.

La Innovació crea valor i incrementa els beneficis, hem de tenir present que una empresa sense beneficis mai podrà complir aquest compromís social dels ODS perquè abans haurà desaparegut.

La pobresa

Podem fer alguna cosa per la pobresa? Doncs sí. Treballar per reduir els desnonaments facilitant informació i ajudar als llogaters per obtenir els recursos disponibles de les diferents administracions. I no posant en risc financer ni als llogaters ni als compradors, assessorant adequadament  perquè això no passi.

Treball decent

A Amat Immobiliaris no existeix la bretxa salarial, i per descomptat tots els nostres col·laboradors estan integrats al Regim General de la Seguretat Social. Hem denunciat públicament més d’un cop els falsos autònoms massa comuns dins el nostre sector.

 

Energia, Aigua i Acció pel clima

Des de l’any 2015 el nostre departament Patrimonial proposa de forma proactiva solucions d’eficiència energètica, reciclatge d’aigües i totes aquelles accions que aporten valor a la millora del medi ambient.

 

Salut i Benestar

Tenim cura dels edificis, treballem per la millora dels aïllaments. Sabem que un mal aïllament es vincula  directament a la salut de les persones, amb un increment de les malalties pulmonars a les persones grans.

Consum responsable

Eliminació del paper innecessari, digitalització de l’empresa amb l’estalvi de milers i milers de papers.

 

Ciutats i comunitats sostenibles

Amat Immobiliaris forma part d’organitzacions que treballen per construir ciutats millors. Formem part de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge i Barcelona Global.

Aliances per aconseguir objectius

La nostra lluita per la dona ens ha portat a fer aliances amb la Fundació Fidem que treballa per ajudar a les joves emprenedores i Copersona que treballa per aconseguir un nou model de coresponsabilitat social.

Estem a la junta de Respon Cat que precisament treballa la responsabilitat social efectiva, al patronat de la Mútua de Propietaris que té com a missió la eliminació de barreres arquitectòniques, i al patronat de EADA, Egarsat, RACC, etc.

11 dels 17 objectius totals de l’ODS és una bona xifra, i estem absolutament convençudes que si molts dels nostres clients o proveïdors fessin el mateix anàlisis que nosaltres podrien comptar amb els mateixos punts o més.

Aquest és el camí i el millor futur per tenir empreses competitives i, a la vegada, socialment responsables.

Endavant i a seguir!

Joana Amat

Vicepresidenta Amat Immobiliaris