Enric Batlle, nou ponent del 54è Sopar de l’Entorn

El passat dimarts 9 d’abril vam celebrar el 54è Sopar de l’Entorn, un sopar on bimensualment aconseguim reunir un grup important de professionals relacionats amb el sector immobiliari o sectors afins que ens aporten coneixement mitjançant una ponència davant d’aproximadament 30 assistents en cada convocatòria.

Com cada edició, vam comptar amb un ponent d’alt nivell. En aquest cas el convidat va ser l’Enric Batlle.

Qui és Enric Batlle?

 

Enric Batlle i Durany és arquitecte i paisatgista. Actualment és professor universitari de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des de 1982. També és professor al Màster en Arquitectura i del Paisatge i del Departament d’Urbanisme a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV). Ha rebut el premi Lluís Domènech i Muntaner de Teoria i Crítica d’Arquitectura.

L’Enric Batlle ens va parlar sobre els límits de la Ciutat de Barcelona. Va trencar el paradigma habitual què Barcelona està limitada per Collserola, el mar i els dos rius: Llobregat i Besòs. Batlle va demostrar que avui l’important és l’àrea metropolitana, que Barcelona és la ciutat de les ciutats perquè ha anat incorporant poblacions de l’entorn, el que fa que sigui amable i propera.  També es va comentar que a la Ciutat de Barcelona ja no hi ha llocs per edificar quan, en realitat, si es pensa en gran i amb mentalitat oberta, sí hi ha.