La necessitat i la importància de renovar la Cambra

Em presento a les eleccions de la Cambra en la llista de Crous&Torres. Aquestes són unes eleccions diferents dins del funcionament de la Cambra en els últims 20 anys i n’és prova el fet què es presenten 192 candidats per 40 llocs. Sorprenent en unes eleccions que, històricament, han estat de llista única.

La Cambra és una institució molt poc coneguda per la societat en general i, en canvi, té un paper fonamental per la seva historia, per les institucions que en formen part (com el Consulat de Mar fundat el 1262), per la seva implicació en moltíssims organismes econòmics del país on hi té presencia obligatòria, pel seu paper en la promoció de les empreses, en la seva internacionalització,…

Per fer-ho curt, el resumin en 8 idees:

“Una Cambra de Barcelona de tots i totes. Una Cambra per a tothom”

1.- Nova Cambra de Barcelona: nou projecte de transformació, renovació, innovació i canvi.

2.- Cambra oberta per a tothom. Nou governament: equip directiu on experiència i renovació siguin inqüestionables, i on PIMES, territori, dones, homes i joves tinguin una representació justa.

3.- En defensa de la singularitat del model empresarial català: pocs països del món tenen un teixit de PIMES tan nombrós i competitiu com Catalunya. Pocs han aconseguit una cooperació tan gran entre grans empreses i PIMES. També és singular la cooperació público-privada aconseguida amb molts exemples d’èxit.

4.-Al servei de les PIMES, les microempreses i els autònoms: les PIMES, les microempreses i els autònoms representen el 99’6% del teixit empresarial català i són les grans generadores de riquesa i llocs de treball.

5.- Al servei de Barcelona, la Àrea Metropolitana i el territori: El futur d’Europa en el segle XXI, i més enllà dels estats, passa pel protagonisme que les regions i les ciutats més capdavanteres i dinàmiques siguin capaces d’assumir.

6.- Al servei de Catalunya: Les Cambres catalanes i amb la de Barcelona exercint el lideratge i responsabilitat que la seva representació li atorga d’ajudar a aconseguir fer de Catalunya el principal motor econòmic del sud d’Europa i de la Mediterrània

7.- Institució compromesa i amb veu lliure i pública: la Cambra de Barcelona té l’obligació d’implicar-se i comprometre’s en la defensa i l’exigència de tot allò que la ciutadania i les empreses de Catalunya necessiten per poder competir en igualtat de condicions amb les regions i països del nostre entorn.

8.- La Cambra, compromesa i proactiva en la cerca de solucions per Catalunya: la Cambra ha de tenir la màxima implicació i compromís, i ser clarament pro activa, en la cerca de les millors solucions per les empreses i per Catalunya i estar sempre al costat del que la ciutadania decideix.