Pensió en vitalici

Suposem que estàs jubilat, sense família i tens un pis de propietat. La pensió que tens no és massa alta i per aquesta raó et planteges buscar un inversor per fer un vitalici. Com es calcula el que t’haurien de pagar cada mes?

És evident que com l’esperança de vida és un fet aleatori, no és gens fàcil determinar quina és la xifra més ajustada per establir-la com a pensió en el vitalici. No obstant, ha de tractar-se d’una xifra justa.

Un dels criteris més aconsellables és la renda que surti de dividir el valor de la finca per les anualitats que s’estimen que viurà la persona propietària de l’immoble objecte de cessió. El nombre d’anys que s’estimi, serà en funció de la salut de la persona a la qual se li proposa fer el vitalici.

Una altra característica a tenir en compte a l’hora de fer aquest vitalici i, que és generalment l’habitual, és que la persona cedent resti vivint en l’immoble i que fins i tot en pugui arrendar algunes parts.

És imprescindible a l’hora de decidir-se a fer una transmissió d’aquest tipus estar molt segur de l’honradesa de l’inversor amb qui decidim fer l’operació, per tenir les màximes garanties de compliment de les obligacions concretes.

Si tens algun dubte o vols informació, truca’ns! Et facilitarem totes les explicaciones que necessitis.