I la llum torna a pujar

Fa just tres dies el Ministre d’Economia va proposar una nova pujada de la llum, aquesta vegada d’un 0,2% i una facturació de demora d’uns 2 euros per família.

Aquesta seria, per tant la segona pujada del rebut de la llum en el que portem d’any després de l’increment del 0,7% al maig, trencant així la tendència descendent després de caure als mesos anteriors sumant un abaratiment del 19%.

Aquesta evolució de preus correspon a un mitjà de consum similar a la utilitzada pel Ministeri d’Indústria als seus càlculs, amb una potència de 4,4 quilowatts (kW) contractats i una demanda anual de 3.900 kW ‘ hora (kWh), d’una família amb dos fills.

Malgrat el canvi de tendència, es registrar una reducció del 16% en relació a principis de l’any 2015. Segons dades facilitades per Europa Press, basats en el simulador de la Comissió Nacional dels mercats i la Competència (CNMC), un consumidor mig ha pagat un total de 349,81 euros en els primers 182 dies de l’any, en comparació amb els 418,48 d’euros assignats a la factura d’electricitat en el mateix període de l’any anterior.

La increment de la presència de vent i d’energia hidràulica d’aquest any, gràcies a les tempestes, ha provocat el descens del preu de l’electricitat en el mercat a l’engròs, que ha repercutit en la disminució de preus a principis del 2016.