Home staging versus decoració

Una de les raons que es donen amb més freqüència per no recórrer al Home Staging a l’hora de vendre o llogar la casa nostra és considerar que la nostra propietat ja està decorada i no necessita cap altra intervenció. Res més lluny de la realitat.

                                exotico   Estil Exòtic de Maison du Monde

Quan una persona està buscant una casa, en realitat està buscant un estil de vida i pot no ser necessàriament el nostre. Potser hem estat vivint en aquesta casa tota la vida… Creus que ara s’enamoraria una parella que comença la seva? El home staging proporcion un estil serè, tranquil i acollidor, però cap en particular. Les persones que visiten la casa, cadascun amb diferents preferències decoratives, han de ser capaces de sentir que la faran seva si es decideixen per aquell immoble.

shabby-chic        Estilo Shabby Chic de Westwing

Si ja has pres la determinació de vendre casa teva, has de començar a distanciar-te, a acomiadar-se d’ella. Tot el procés comença per considerar-la un actiu financer, en aquest cas, immobiliari, del qual espera obtenir un benefici, el més gran possible. Preparar-la pel llançament al mercat és la funció del home staging.

africa           Estil Africa de Westwing

clasico                        Estil Clásico de Maison du Monde

Hi ha dotzenes de diferents estils decoratius, però la gent que busca casa sempre coincideix en voler un immoble acollidor i lluminós, serè i organitzat. Són precisament aquestes necessitats les que el home staging treballa, no els estils decoratius.

industrial                   Estil Industrial de Maison du Monde

Quan decorem, hem de tenir en compte les preferències de la persona en qüestió. Pintura, gravats, detalls, etc., sempre seran qüestions personals i específiques. Tot està permès, qualsevol color, per atrevit que sigui, mentre agradi al propietari de la casa. Però quan es tracta de vendre-la, si una casa té un estil o una decoració molt marcada, el seu target es veurà substancialment reduït ja que només serà interessant pel petit percentatge de compradors als que agradi aquesta tendència.

colonial      Estil Colonial de Maison du Monde

Això també passarà si l’habitatge està massa ple. El 85% de les persones no són capaces d’imaginar el seu potencial pel que s’hauran d’eliminar l’excés de mobles i objectes personals, el que serà essencial per mostrar el millor d’una casa.

                              antes hs

ABANS de la intervenció de THE HOUSE Home Staging

Un bon home staging només deixarà el mobiliari necessari per “dibuixar” espais on poder circular lliurement i aconseguirà que l’espai es vegi més gran, el que sempre és positiu en la percepció d’un habitatge.

despues hs                            DESPRÉS de la intervenció de THE HOUSE Home Staging

Podria semblar que intentant que una casa no tingui un estil particular, el resultat sigui un habitatge que no tingui detalls decoratius. No és així. Simplement la paleta de color serà simple i basada en colors neutres com el gris, els torrats i els beix.

hs1

hs2                                      Home Staging realitzat per THE HOUSE HS

També és important afegir a la nostra “posada en escena” un toc de tendència decorativa, ja sigui en objectes, colors o estampats.

Quan busquem una llar, tots volem una casa nova i actualitzada, encara que sigui de segona mà!

Si vols saber una mica més sobre The House i el home staging clica aquí per veure l’entrevista que ens van fer.

 

 

Clementina Chereguini

Consultora de Home Staging