10 Consells per protegir casa teva durant les vacances

Ara som molts els que marxem de vacances i deixem el nostre habitatge desocupat per algunes setmanes.Tot i que els robatoris han disminuït en els últims anys, segons el Ministeri de l’Interior, no ens podem descuidar i és important prendre les mesures més adients per tal d’evitar-los. Per altra banda, també hem d’evitar possibles accidents provocats per descuidar-se aixetes mal tancades o finestres obertes.

En aquesta entrada volem donar-vos alguns consells per intentar que la tornada no ens doni cap disgust més que el fet d’haver de tornar a la feina..

1. Portes d’entrada

És important tenir una porta d’entrada que sigui blindada. Avui en dia es coneixen moltes tècniques per tal de forçar una porta i entrar  a qualsevol habitatge sense necessitat de forçar-la. Assegure’m-nos, a més, que les portes d’accés queden ben tancades.

2. Pany de seguretat

De la mateixa manera que la porta blindada succeeix amb el pany. Amb un tirador adequats ens podem estalviar possibles maldecaps a la tornada.

3. Complementar seguretat amb aparells electrònics

Si són molts dies els que s’estarà fora de casa el més recomanables és contractar un sistema domòtic de control, amb videocàmera preferiblement, i connectat a una central d’alarmes.

4. Contractar assegurança

Normalment, quan es compra un habitatge sempre es recomana contractar una assegurança de la llar i moltes famílies és una de les coses que fan sense esperar gaire. Depenent del tipus d’assegurança la cobertura serà més o menys amplia però de ben segur marxarem de vacances molt més tranquils.

5. Sistema alarma

La instal·lació d’una alarma clàssica durant el període estival és potser el més aconsellable. Moltes persones però, només col·loquen l’indicatiu d’alarma com a mètode dissuasiu. Els sistemes més clàssics, tot i que no estiguin connectats a una centraleta, aconsegueixen aquest efecte i posen el alerta als veïns.

6. No pregonar ni quan ni quants dies es marxa

Avui dia és habitual comentar el nostre dia a dia a les xarxes socials però hem d’evitar pregonar als quatre vents quan i quants dies marxem de vacances. Mai se sap qui pot estar llegint la informació que oferim, inconscientment, als “amics de l’aliè”.

7. No deixar elements que indiquin que l’habitatge és buit.

Baixar totes les persianes, per exemple, és un senyal inequívoc de què no hi som a casa. Sempre haurem d’intentar deixar una mica de roba estesa, una persiana a mitges o una llum de baix consum encesa.

8. Instal·lar programador d’encesa de llums.

També és una idea un programador d’encesa de llums. Són petits temporitzadors que es col·loquen entre el llum i l’endoll i que permeten indicar l’horari en què volem que s’encenguin. Si més no aquest sistema farà dubtar als possibles intrusos.

9. Atenció a les finestres

 El tancament de finestres és un concepte bàsic i important. No només per evitar l’entrada de qualsevol persona a dins de l’habitatge, sinó per evitar també possibles inundacions. La comprovació del bon aïllament i tancament de les finestres és imprescindible.

10. Desconnectar els llums i l’aigua

S’ha de tenir també en compte la importància que té desendollar els llums i la clau de pas de l’aigua, sempre que es pugui, per qüestions de seguretat. Mentre no hi som es podria produir un curt-circuit o deixar-ne un encès i que ens arribi una factura desorbitada.

 

Si se segueixen aquests fàcils i útils consells ens assegurem unes vacances despreocupades i una tornada sense preocupacions i maldecaps.