Vull llogar un pis i el propietari em diu que no m’aplicarà l’increment de l’IPC, és això possible?

Un dels nostres clients es pregunta si l’aplicació de l’IPC és de caràcter opcional amb possibilitat de pacatar el seu augment amb l’arrendatari.

Vull llogar un pis i el propietari em diu que no m’aplicarà l’increment de l’IPC, és això possible? 

Avui és perfectament possible que vostè pacti amb el propietari que la renda no tingui l’increment de l’IPC, però recordi que qualsevol pacte que faci ha de quedar degudament inscrit al contracte que es formalitzi, doncs amb això podria tenir un ensurt ja que la llei ens diu, en el cas dels increments, que si no se’n contempla cap,  s’aplicarà per defecte. És clar doncs, que hem de deixar constància d’aquesta voluntat. El fet de no posar res implicaria l’augment de l’impost de forma automàtica. És cabdal que es faci un bon contracte i no es deixi res a l’atzar ja que la interpretació de la llei molts cops pot ser una mica confosa.