Residència a canvi de companyia

A Holanda ha sorgit una iniciativa molt innovadora d’una residència d’avis que ofereix lloguer gratuït a estudiants universitaris a canvi del temps de qualitat que poden oferir a la gent gran. La permuta és passar com a mínim 30 hores al mes amb els residents d’aquest centre anomenat Humanitas, a prop d’Amsterdam.

El temps que els joves ofereixen va des de dinar amb ells a la residència o fer-los el dinar, fins passegen al aire lliure o compartir les seves aficions i assistir a aniversaris. Els avantatges que ofereix aquest programa social són mutus, ja que pels estudiants és una descàrrega econòmica i als avis els hi proporciona la companyia de la que moltes vegades no gaudeixen, un problema comú entre la gent gran.

Actualment, la residència acull 160 persones grans i són 6 el estudiants que viuen amb ells.

 

Vist en: Cultura inquieta