Així serà la façana del nou Liceu

La façana del Liceu està a punt de mudar la pell o, com diu l’artista Frederic Amat, encarregat de modificar el seu aspecte exterior: una “segona pell”. La intervenció que proposa no pot deixar ningú indiferent ja que consistirà en col·locar entre 150 i 200 peces de ceràmica esmaltada en vermell amb forma de cercle obert. També inclou recuperar 4 vitralls amb escenes wagnerians al vestíbul del Cercle del Liceu.

ICULT 15 1 2016 BARCELONA IMAGEN VIRTUAL RENDER DE UN PROYECTO DE FREDERIC AMAT EN LA FACHADA DEL LICEURenders del projecte de Frederic Amat

ICULT 15 1 2016 BARCELONA IMAGEN VIRTUAL RENDER DE UN PROYECTO DE FREDERIC AMAT EN LA FACHADA DEL LICEU DESPUES

Des de 1994, després de la reconstrucció de la façana a causa del gran incendi que va afectar el teatre, aquesta ha estat inalterable. El pla original data de 1847 i el seu aspecte exterior només s’ha transformat 2 vegades anteriorment a la seva reconstrucció, en 1874 i 1918.

liceu normalFachada actual de 1994

Els arquitectes Lluís Dilmé i Xavier Fabré, de l’estudi DFT, han estat els encarregats del projecte i havia participat en la restauració de 1994 i han estat ells els que han comptat amb l’artista Frederic Amat per vestir la façana. “El cercle obert evoca la presència del públic, és la gent,”, explica. Segons ell, els anells creen un joc d’ombres i reflexos que simulen el moviment: “Els edificis viuen, i la vida implica trànsit i moviment”.

El cost de l’obra és d’aproximadament 300.000 euros i es finançarà íntegrament per Josep Suñol, mecenes, col·leccionista d’art i empresari.