Aquests són els millors edificis del 2015

Cada any té lloc a diferents parts del món el Festival Mundial d’Arquitectura o, el que és el mateix, el WAF, per les seves sigles en anglès. El World Architecture Festival és l’esdeveniment internacional d’arquitectura més important del món. Inclou el programa de premis d’arquitectura més gran dedicat a celebrar l’excel·lència a través de les deliberacions de jurats internacionals.  El WAF està reconegut com l’Òscar de l’arquitectura.

Els guanyadors d’aquest any inclouen una aldea vertical, un edifici helicoïdal i un parc resistent a inundacions, entre d’altres. Enguany s’ha celebrat a l’hotel de luxe Marina Bay Sands, a Singapur.

Premi Mundial a l’edifici de l’any 2015

“The Interlace” Conjunt residencial  dissenyat per l’estudi OMA i Buro Ole Scheere entre 2007 i 2013. Es tracta d’un espai residencial de 1.040 apartaments a la ciutat de Singapur.  Els habitatges estan agrupadts en una disposició entrellaçada poc habitual: 31 blocs de sis plantes, apilats formant conjunts hexagonals, i articulats al voltant de vuit patis. Envoltada de zones verdes i d’oci, el ‘poble vertical’ de 170.000 metres quadrats presenta volums escalonats, connectats horitzontalment, que generen una geometria irregular en un terreny amb més de vuit hectàrees.

interlace

02-the-interlace

 

Premi Millor Projecte de Futur

“Vancouver House”. A càrrec de BIG Bjarke Ingells Group i estarà llest al 2018. La torre farà més de 150 metres d’altura. L’edifici serà un bloc residencial de 41 apartaments, just al costat de l’autopista. El seu disseny evita que cap finestra o balcó donin de cara a aquesta via.

Els 9 primers pisos de la torre seran destinats a botigues, restaurants i oficines, i serà possible disposar de places públiques just a la part inferior de l’autopista, gràcies a l’elevació de l’edifici.

Vancouver-House-by-BIG_dezeen_936_0

Premi categoria millor escola

A San Petersburg, Rusia, es troba aquesta escola de ballet, projectada per Studio 44, guanyadors del millor disseny a la categoria Escoles. La Boris Eifman Dance Academy destaca per la seva lluminositat ja que està construïda amb vidre translúcid.

boris2

Boris Eifman Dance Academy1Font

 

Premi Millor Presentació

Aquest primer premi va ser atorgat al Pavelló Brasilé creat pels arquitectes Arthur Casas i Marko Brajovic per l’Expo de Milà 2015. És un lloc públic on es promou la nutrició i l’agricultura.

pabellon brasil 1Font

brasil pabellon - metalocus_

Premi categoria Religió

Aquesta construcció a Qatar va guanyar a la categoria de Religió. Es tracta de la Facultat d’Estudis Islàmics, un projecte dissenyat per l’estudi Mangera Yvars Architects. Ocupa 35 mil m2 i està envoltat per 4 jardins.

qatar facultatFont

qatar facultat 2Font

 

Premi categoria Esports

Aquest és l’estadi de futbol San Mamés, a Bilbao. Té una capacitat per 53 mil persones i va ser dissenyat per ACXT-IDOM amb motiu de l’Eurocopa 2020.

estadi 2Font

Premi categoria Compres

La Xina alberga el Premi al millor edifici en la categoria de Compres al 2015. El centre comercial Sino-Ocean Taikoo Li es troba a  Chengdu i va ser dissenyat per l’estudi The Oval Partnership Architects, mentre Urbanists and Designers es va fer càrrec del projecte.

centre comercialFont

centre comercial 2Font

Premi Paisatge de l’any

També a la Xina es troba el Premi al Paisatge de l’Any. Aquest 2015 ha anat a parar a la ciutat de Jinhua pel parc Yanweizhou que s’ubica a la desembocadura de tres rius amb ponts per vianants, resistents a inundacions.  Del projecte en va ser responsable Turenscape International.

YanweizhouFont

Yanweizhou 2Font

 

Premi categoria Transport

Una estació del mític metro de Manhattan ha estat el guanyador del Premi en la categoria de Transport. Exactament l’estació Fulton Center, que connecta 6 estacions més i 9 línies de metro.

fulton 2Font