Saló Beyond Building Barcelona Construmat

A mitjans de Maig s’ha celebrat el Saló Beyond Building Barcelona Construmat. Va ser motivador  visitar-lo, perquè posava en evidencia el que tothom diu: tot va una mica millor.

Els estands eren molt més importants. Hi havia molts productes nous, en especial en temes d’acabats, i bastants visitants, almenys el dia que jo el vaig visitar.

Les xerrades que es feien al Speaker corner eren realment interessants, en especial la de presentació del programa BIM (Building Information Modeling), un programa que crec que ajudarà a iniciar una nova era en el món de l’arquitectura, l’enginyeria i la construcció. Evidentment, està destinat a obres grans o, almenys, per ara.

Una altra xerrada interessant del Saló Beyond Building Barcelona va ser la que van fer els professors Gonzalo Bernardos i Gay de Liébana. Un destacava per la seva visió positiva sobre el sector immobiliari i, l’altre, en tenia una visió negativa, pel què feien un bon tàndem.

Una reflexió sobre la visita és que quelcom s’està fent malament perquè des del punt de vista constructiu, i els materials emprats, el tema de l’eficiència energètica esta súper avançat però, en canvi, no ho està gens a nivell de la ciutadania. Tots ho veiem com una necessitat, tots parlem d’estalvi energètic, sostenibilitat, etc.. Però no ho venem bé perquè, a l’hora de construir, no es tracta d’una demanda que faci el client. Caldrà que hi reflexioni l’administració, els promotors, constructors, tècnics.. Tothom.

Immaculada Amat

Direcció Amat Immobiliaris