Obres a canvi del lloguer?

Aquesta consulta ens arriba en relació a les reformes per part dels llogaters en un pis de propietat:

He heretat un pis molt vellet al centre de Barcelona i m han dit que ara puc demanar que facin les obres els llogaters en lloc de pagar-me el lloguer durant un temps. Ho trobo molt pràctic, doncs així s’ho faran al seu gust. És cert?

És cert que la Llei de mesures de Flexibilització i foment del mercat del lloguer d’habitatges preveu que els llogaters puguin fer qualsevol tipus de reforma i que el seu cost es pugui computar com a rendes.

La nostre opinió però, no és molt favorable, al menys de moment, al plantejament que fa la llei; hi veiem més inconvenients que avantatges. Ens sembla només una bona alternativa en aquells casos en què la propietat no tingui recursos, ni manera d’obtenir-los i abans de deixar un pis tancat és molt millor optar per aquesta alternativa.

Les dificultats que hi veiem són les següents:

a)     Vostè mateix ha explicat que així faran el pis al seu gust,  però el nostre consell és que vostè doni el seu vist i plau al projecte, doncs es podria trobar amb solucions que no encaixessin gens amb les demandes habituals del mercat i quan marxes el llogater li costés molt trobar-ne de nous.

b)    El grau de confiança amb qui fa l’obra ha de ser alt, tant pel llogater com per el seu constructor, doncs no seria ni la primera ni la darrera vegada que ens trobem amb bons projectes però molt mal executats. De nou li recomanaríem la seva supervisió personal.

c)     Aquesta nova llei no ens aclareix com computarà fiscalment aquesta solució, si per un valor de renda estimat o pel valor de les factures presentades, etc. Tant per la part dels ingressos no obtinguts monetàriament com per la part de la inversió que es fa per una persona que no és titular de l’habitatge.

 

Si teniu qualsevol qüestió relacionada amb el món immobiliari feu-nos-la arribar a info@amatimmo.cat i nosaltres probarem de donar-li solució, com la es 100 preguntes i respostes que trobareu aquí.