Una experiència interessant

L’estiu passat ens van contactar els executius d’una promotora immobiliària de Tokio per dir-nos que vindrien a Barcelona al desembre i volien, si era possible, tenir una sessió amb nosaltres perquè els hi expliquéssim com és el sector immobiliari al nostre país i, de pas, anar a visitar uns quants immobles. Així és que tres executius amb traductor i una acompanyant van venir el passat 10 de desembre a les oficines d’Amat Immobiliaris.

Prèviament, quinze dies abans, ens havien fet arribar un qüestionari sobre els temes que més els interessaven, el que ens va permetre tenir preparada una presentació.

Després dels formalismes de les presentacions, vam començar la nostre explicació. Escoltaven amb gran interès i se sorprenien de moltes coses, entre d’altres:

  • de les superfícies de les cases que tenim en venda o lloguer,
  • de què tinguem tants cotxes,
  • de l’alçada dels edificis de Barcelona (els troben súper baixos)
  • de què haguessin d’anar a un Notari, etc.

Com és normal, nosaltres també vam aprofitar per preguntar un munt de coses i les respostes ens van resultar igualment sorprenents:

  • com que tenen molta cobertura de transport públic, la majoria dels habitants no tenen cotxe i està prohibit aparcar al carrer, però les comunitats tenen diversos cotxes a disposició dels veïns, i fins hi tot les grans superfícies tenen cotxes gratuïts a disposició dels clients per portar les compres a casa. Us imagineu això a casa nostra?
  • com que els preus dels habitatges estan congelats des de fa molts anys, han decidit tirar a terra els edificis de més de 30 anys i tornar-los a edificar.
  • el parc d’habitatges és un 50% en venda i un 50% en lloguer. Fins hi tot hi ha zones on gairebé tot és de lloguer, que corresponen a les zones amb major activitat sísmica i la gent no vol comprar.

En fi va ser una experiència interessant per ambdues parts i l’evidencia de què tenim unes cultures molt diferents. Però això no ens espanta i l’interès és mutu.

Immaculada Amat
Co-directora general de Amat Immobiliaris