Corpresos amb l’espectacle Danza WOW de Fundació Sifu i Fundació Vodafone

El dijous 11 de desembre, la sala petita del Palau de la Musica estava completament plena, el Grup Sifu ens va convocar a la vetllada Danza WOW per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Després dels corresponents parlaments, van presentar la plataforma tecnològica mFACILyTA, creada amb col·laboració de la Fundació Vodafone i dissenyada per facilitar la vida personal i laboral de les persones amb discapacitat. Seguidament va començar l’espectacle a càrrec de Danza Down Compañía Elías Lafuente, grup madrileny de dansa integrat per persones amb Síndrome de Down, que han servit de prova pilot de la nova plataforma i porten ja més d’un més fent-la servir als seus assajos per al seu debut amb Danza WOW!

Va actuar un grup de 12 nois i 11 noies, tots amb Síndrome de Down, algunes noies amb problemes de mobilitat, perceptible quan baixaven les escales, els quals semblaven que desapareixen quan actuaven. Ballaven dues peces, una de Billy Elliot i, desprès de canviar-se roba, unes variacions del Llac dels Cignes. Em falten les paraules per descriure les sensacions, l’admiració profunda pel mestre Elías Lafuente. Aconseguir una coordinació, uns moviments de ballet clàssic, una coreografia… Sembla impossible! Sento una tendresa infinita al veure l’esforç de tot l’equip de ball malgrat les evidents dificultats físiques, la seva alegria al rebre els aplaudiments al final, la felicitat dels pares pel repte aconseguit, i la tristesa pel desconeixement social del món de les discapacitats i, en especial, per les retallades sofertes per tots aquests col·lectius a causa de la crisi, quan són qui més necessiten el recolzament de les administracions i de la societat en general.

Per últim agrair a Sifu, ‘empresa líder en Facility Services’ que integra en la seva plantilla una gran part de persones amb discapacitats, la seva coherència, els seus valors i el seu treball de cada dia.

Article relacionat: http://www.ara.cat/suplements/diumenge/Sifu-integracio-laboral-creixement_0_1266473354.html

Immaculada Amat
Co-directora general de Amat Immobiliaris