Descobreix el Carrer dels Petons de Barcelona al Dia Internacional dels Petons

Descobreix la Curiosa Història darrere d’un dels Carrers Més Encantadors de la Ciutat

 

Amb motiu del Dia Internacional dels Petons que se celebra aquest dissabte 13 d’abril, explorem el fascinant Carrer dels Petons a Barcelona. Caminant pel carrer del Comerç de Barcelona, ​​al barri del Born, és fàcil trobar-se, si no ho has fet ja, amb al Carrer del Petons. Aquest carrer ple d’encant i misteri, guarda una història intrigant que ha capturat la imaginació de locals i visitants de la mateixa manera.

 

L’Origen del Nom del Carrer dels Petons

El nom del Carrer dels Petons evoca un regust romàntic i té el seu origen en diverses hipòtesis. La més estesa suggereix que era el lloc on les famílies dels condemnats a mort a l’esplanada de la Ciutadella s’acomiadaven dels seus éssers estimats abans de l’execució. És cert que aquest carrer sense sortida té l’entrada on començava l’esplanada, normalment l’escenari de les execucions. Una altra hipòtesi apunta que l’estretor i la discreció del carrer, amb edificis de finestres petites, permetia a les parelles amagar-se i deixar-se portar per les passions.

 

Calle de los Besos_Amat Immobiliaris

 

Tanmateix, l’Ajuntament de Barcelona assenyala que la veritable història darrere del nom del carrer es deu a Joan Potons, un veí del barri nascut al segle XVII, que vivia en aquest mateix carrer que portava el seu cognom Potons. Potser per culpa dels veïns, el nom del carrer va evolucionar fins a convertir-se en Petons.

El petó més llarg del món

El Dia Mundial del Petó va néixer d’un concurs a Tailàndia el 2011. Una parella tailandesa va establir un rècord mundial amb el petó més llarg que va durar 46 hores, 24 minuts i 9 segons. A 2013, la mateixa parella va trencar el seu propi rècord amb un petó de 58 hores, 35 minuts i 58 segons.

 

Curiositats sobre els petons que potser encara no saps

Beso más famoso del mundo_La calle de los Besos Amat Immo

  • Un petó apassionat crema entre 6 a 100 calories per minut i reforça el sistema immunitari. Millora la circulació sanguínia i incrementa l’autoestima.
  • França va prohibir l’any 1910 els petons a les estacions de trens, ja que ocasionaven retards.
  • Les persones que fan un petó amb molta freqüència tendeixen a viure més anys i a patir menys malalties.
  • El 2025 el petó més famós de la història, la famosa fotografia d’Alfred Eisenstaedt a Times Square, que immortalitzà en blanc i negre l’icònic petó entre un mariner i una infermera al final de la Segona Guerra Mundial, coneguda com El petó, farà 80 anys.

Submergeix-te en les fascinants històries de Barcelona

El Dia Internacional del Petó és una oportunitat perfecta per explorar racons romàntics com el Carrer dels Petons a Barcelona. Celebra l’amor i la passió a la ciutat comtal i descobreix la màgia que s’amaga a cada racó. A Amat Immobiliaris, amb més de 75 anys d’experiència a la província de Barcelona i dues oficines a la ciutat comtal, ens apassiona descobrir i compartir curiositats sobre la ciutat de Barcelona i els seus carrers.

 

T’ha agradat l’article? Comparteix-t’ho!