Un altre Meeting Point

L’Enrique Lacalle i el seu equip no defalleixen malgrat, suposo, cada any és més difícil tirar endavant una fira com Barcelona Meeting Point en un sector on els actors han canviat tant i tant. Cal felicitar-los pel seu esforç.

Qui hi havia? Tan sols dos grans Promotores de les històriques: La Llave de Oro i Núñez i Navarro; una de recent, Corp; i no arribaven a mitja dotzena de mitjanes i petites. Un abisme respecte a aquell Meeting Point de fa uns 8 anys, amb impressionants estands de dos pisos on el cava i el pernil hi eren presents cada dia. Si comparem tan sols amb el de l’any passat també hi ha diferències perquè, a banda de les Promotores, han desaparegut un gran número d’Entitats Bancàries: no hi era Catalunya Caixa, ni Unnim, ni Banc Popular… Hem tingut la sensació d’un Meeting Point gairebé familiar.

Cal felicitar l’organització per haver confiat en Molins Interiors pel disseny de l’espai comú del Lounge, un espai modern, càlid, de molt bon gust. Quina diferència de l’habitual!

Les nostres dades del Barcelona Meeting Point d’enguany, a priori, no semblen tan bones com l’any passat. Ens ha visitat molta menys gent, però en canvi ens queda una bona sensació, ja que les persones que s’interessaven ho feien amb més ganes que l’any anterior. Les dades:

  • Hem atès 255 demandants, 24 clients xinesos i 18 russos. Tenim programades 45 valoracions.
  • Hem tingut treballant 17 comercials.
  • En Guifré Homedes, Director de l’oficina Amat a Barcelona, va ser, junt amb 7 representants d’immobiliàries Russes, l’únic ponent representant d’una immobiliària estatal a la 1a sessió del Simposi BMP: “Com vendre immobles als russos”, fet que ens ha donat rellevància als mitjans com l’article al diari El País i diverses entrevistes o mencions a ràdio, premsa i televisió.
  • La presentació del nostre nou projecte a la Xina, www.barcelonasecondhome.com, també ha tingut una gran acollida, com La Vanguardia que ens ha donat un semàfor verd a la iniciativa. Tot un honor! I això és només el començament, ja que els propers 6, 7 i 8 de desembre serem a la Fira Immobiliària de Shanghai. Si algun dels nostres clients i amics està per aquelles dates a la ciutat i té curiositat per visitar la fira, tenim entrades a la seva disposició.

Què més es pot demanar a 4 dies i mig?

D’altra banda:

  • Fruit de la complexitat dels temps, els contrastos i les dificultats:
    • El dijous es va ocupar durant hores l’estand de la Sareb per la PAH (Plataforma dels Afectats per la Hipoteca).
    • El diumenge es va manifestar un grup d’Afectats per les Preferents.
  • I, finalment, el dissabte a la tarda hi havia el partit Barça-Madrid i a partir de les 5 la fira era un desert.

Durant els dies de la fira s’inaugurà el magnífic edifici d’oficines Cornerstone, de 20.700 m2, al Poble Nou, gestionat per Bream Real Estate i dissenyat per l’Arquitecte Albert Blanch. A tots ells felicitats per la valentia de tirar endavant un projecte com aquest.

No voldria acabar sense fer un reconeixement a totes aquelles persones que han col·laborat a la campanya de recollida de roba per Arrels Fundació. Gràcies a tots!

“Jo no sóc res ni ningú i de seguida callaré, però vosaltres haureu de parlar, perquè us heu de respondre a grans preguntes” – Salvador Espriu