21è Sopar de l’Entorn Immobiliari amb Cristina Gallach

La ponent en el 21è Sopar de l’Entorn Immobiliari va ser Crsitina Gallach, Cap de Relacions Públiques de la UE, Portaveu del Consell de la UE, Periodista, mà dreta de Javier Solana quan era el Representant de Política Exterior de la UE, Corresponsal durant anys de l’agència EFE a Moscú. I, a més, parla cinc idiomes.

Hi ha un article preciós sobre ella de Lluis Foix “Bibiana Aido i Cristina Gallach”. Less duess biografies no poden comparar-se: una és la mediocre i partidista i l’altre l’excel·lència professional.

Va explicar amb paraules entenedores el què i el com de la Unió Europea, el que representa i ha representat, en especial per Espanya, i la quantitat de diners invertits en el nostre país per modernitzar-lo. Ens recorda els grans triomfs de la Unió Europea que ara queden amagats per aquest escepticisme general: si no hagués estat per la Unió Europea no s’hagués acabat la guerra dels Balcans, ni molts països d’Europa haguessin crescut i s’haguessin desenvolupat com ho han fet,  ni tindríem un munt de lleis que ens han obligats  a modernitzar-nos.

Defineix el sistema comú europeu com una xarxa de múltiples institucions, de múltiples conveniències, de múltiples compromisos. Un sistema sofisticat per l’avançat que representa.

Espectaculars els seus coneixements sobre Europa i la seva estratègia; admirable les seves ganes d’escoltar les opinions, les pors, els dubtes dels assistents; la seva senzillesa envejable.